24

Pan Am/MetLife Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Da Pan Am bygningen ble bygget i 1958 var det massive protester. For det første blokkere den utsikten til Park Avenue, men den er ogs å stygg, og ser ut til å være av simpel og billig kvalitet. I dag heter den MetLife building.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!

  Det var arkitekt firmaet Emery Roth & Sons som fikk jobben, og tomten som ligger rett sør for Grand Central Terminal, fikk navnet Grand Central City. Designet var inspirert av Pirelli Tower i Milano. Bygget ble døpt om til Pan Am bygningen i 1960, da Pam American Airways tok over mesteparten av bygget.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg husker jeg hørte mye om Pan Am og Pan Am bygningen i New York under oppveksten. Selskapet var en av verden mest kjente merkevare, og var involvert i alt fra romfart til film. I tillegg til å være vedens største flyselskap, var de ogs å fremtredende når det på oversjøiske flyvninger, og satte en standard i den tiden da det var glamour og stil b åde for ansatte og reisende. Det var tider det…

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men Pan Am ble også utsatt for ulykker og terroristanslag, uten at jeg skal ramse opp de her. Men jeg husker faktisk da et helikopter veltet på toppen av Pan Am bygningen i 1977, og 5 personer endte sine liv der på toppen av bygget.
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Trykk for st&oslsh;rre


  Forsikringsselskapet MetLife kjøpte bygget i 1981 for 400 millioner dollar, og har siden hatt MetLife navnet, Pam Am gikk konk i 1991, men det er en annen historie.

  Les mer om MetLife bygningen.

  Les mer om Pan Am.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre