22

Chrysler Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  405 Lexington Ave,på hjørnet av 42nd Street.
  Chrysler Building er New Yorks vakreste bygning!


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Trykk for st&oslsh;rre  Den 319 meter høy, og sto ferdig i 1930. Da var den verdens høyeste bygning i nesten ett år, inntil Empire State Building sto ferdig i 1931 noen kvartaler syd-vest.

  Chrysler Building ble designet av William van Alen på oppdrag den amerikanske bilprodusenten Chrysler. Bygningen er et av de fremste eksemplene på art deco stilen. og blir av mange, ikke bare meg, sett på som New Yorks vakreste bygning. Med sin karakteristiske skinnende topp i rustfitt stål, er Chrysler-bygningen også et av byens mest dominerende landemerker. Utformingen av den dekorative toppdelen var forøvrig inspirert av hjulkapslene på 1920-tallets Chrysler-modeller.

  Til forskjell fra Empire State Building, er Chrysler-bygningen ikke åpen for publikum. Men jeg anbefaler å besøke lobbyen, den er helt fantastisk og en opplevelse i seg selv.

  Les mer om på Wikipedia.   
   


  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

   

   

 


 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer