34

Bayard-Condict Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Adressen er 65 Bleecker Street mellom Broadway og Lafayette Street i nabolaget NoHo på Manhattan.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dette kunstverket av en bygning har vært offisielt landemerke og historisk landemerke siden 1975. Gården er bygget mellom 1897 og 1899 i den typiske Chicago stilen av arkitektene Louis Sullivan og Lyndon P. Smith.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Det er fantastisk å se hva slags arkitektur American Renaissance Architecture representerer. Det er fascinerende å se hva slags resurser som ble langt ned til tross for at bygget ble satt opp i det område som på den tiden var et industriområde.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dette var en av de første skyskraperne med stål konstruksjon som fundament. Stålkonstruksjonen ble av mur og pyntet med hvit terra cotta.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I NEW YORK!  Bygningen gikk gjennom en omfattende oppussings og vedlikeholds periode på starten av 2000 tallet. Der det ble lagt særlig vekt på restaurering av den vakre terra cotta utsmykningen som preger Bayard-Condict Bygningen.

  Trykk for st&oslsh;rre


   

   

 


20

Colonnade Row

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Lafayette Street 428-434, ligger Colonnade Row, også kjent som La Grange Terrace i nabolaget NoHo Dette landemerke ble bygd på begynnelsen av 1830-tallet, og var opprinnelig 9 hus bak de greske sæylene, men er i dag redusert til 4.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg præver å forestille meg hvor storslått dette byggverket var da det stå ferdig. Colonnade Row var av de færste byggene som fikk status som Landmark og New York City, da registreringen av dette startet i 1965. Da dette sto ferdig var La Grange Terrace i ca. 1831, var dette i et området som var av New York´s mest fasjonable, og Lafayette Place var av de færste områdene om ble utbygget da byen ekspanderte nord for Canal Street.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  I dag er bygget i dårlig forfatning, og den vedtatte restaureringen og bevaringer av de fire gjenværende gårdene lar vente på seg. Diverse korttenke ombygninger har ædelagt noe av fasaden, og dårlig vedlikehold har tæret på bygningene. Men det er krefter i gang for bevaring og vedlikehold, og du kan fælge Colonnades Row´s utvikling på dens engen blogg.

  Colonnade Row blogg trykk her!  Trykk for st&oslsh;rre