17

Palazzo Chupi

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  I West Village, på 360 West 11th Street, mellom Washington og West Street på Manhattan, kan ditt øye skye dette kunstverket av en bygning.
  Trykk på bilde for flere bilder

   

  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Her bor kunstneren Julian Schnabel som også har tegnet bygget, i stil med et italiensk palazzo.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dette er bygget på toppen av en tidligere stall. Schnabel bruker de nedre fire etasjene selv, og den tidligere stallen som studio. Det inneholder også et parkeringshus, kunstgalleri, og svømmebasseng.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Schnabel sier at han bygde Palazzo "fordi jeg ønsket mer plass, og fordi jeg trodde jeg kunne selge to eller tre leiligheter å betale for utbyggingen, og jeg bygget det fordi jeg kunne."

  Trykk for st&oslsh;rre


  Bygningen som inneholder fem enheter, er lett å få øye på grunn av sin enestående stil og fete rosa farge. Navnet er hentet fra den spanske lollipopen, eller kjærligheten på pinne som heter "Chupa Chups". Derav Palazzo Chupi.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Palazzo Chupi.
  Og her kan du lese om eieren Julian Schnabel.

   

   


 
 
 
16

NYC Taxi

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Det første taxicab selskapet i New York City var Electric Carriage and Wagon Company, som begynte å kjøre 12 elektriske drosjer i juli 1897. Selskapet bygget en elektrisk bil, kalt Electrobat, og hadde opptil 100 drosjer i 1899.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Men i 1907 ødela en brann 300 av selskapets biler, og det ble deres undergang. Hestedrosjer ble igjen det primære transportmiddel i New York City.

  Samme år, importert Harry N. Allen 65 bensindrevne biler fra Frankrike og begynte New York Taxicab Company. Drosjer ble opprinnelig malt rødt og grønt, men Allen malte dem etterhvert gule for å være synlig på avstand.

  På 1920-tallet, så industriledere potensialet i taxi markedet. Bilprodusenter som General Motors og Ford Motor Company startet å lage biler med formål å bli brukt som taxi. Markedet ekspanderte kraftig, og de gule NYC Taxiene har blitt ett av New York Citys største symboler.
  Les mer om NYC Taxi her.
  Og her på Wikipedia.org.

   

   

 15

The SoHotel

 •  
  til nettside   341 Broome Street i Little Italy, på grensen til Lower East Side i området som kalles "The Bowery", finner du SoHotel. De hevder selv å være New Yorks eldste hotell. Hotellet har opp gjennom tiden hatt flere navn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Først het det The Westchester, så The Occidental og så The Pioneer. The Bowery området er også historisk viktig. George Washington ankom området i 1783, for å markere slutten på den amerikanske uavhengighets krigen, og se de siste britiske troppene forlate landet.

  Vi snakket med Jenny og Larbi i resepsjonen, og de kunne fortelle at mange av gjestene kommer hit nettopp på grunn av de historiske begivenhetene. I tillegg er filmen; "Gangs of New York" basert på gjengen "The Bowery boys" som hadde tilholdssted nettopp her.

   

   

 14

Gossip Girl on set


 13

Rupert at Hello Deli

 •  
  til nettside   Rupert Jee`s Hello Deli på 213W 53rd Street, mellom Broadway og 8th AVE, rett rundt hjørnet for Ed Sullivan Theater, hvor Late Show med David Letterman spilles inn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Rupert ble kjent etter å ha blitt brukt i diverse innslag i Letterman`s show, og var lenge en fast post i showet. Stikk innom Rupet og hils på, han liker kjendis tilværelsen, og lar seg gjerne avbilde.

  Les mer om Rupert Jee på Wikipedia.org.

   

   

 12

Wall Street - Filminnspilling

 •  
  til nettside   Vandrer du rundt på Manhattan er det stor sjanse for at du kommer over en innspilling i en eller annen form. En tidlig lørdag morgen på Wall Street er dette stedet ganske folketomt. Det er derfor et egnet tidspunkt for innspilling til en film eller TV serie, og det var akkurat det som skjedde oss.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Vi snek oss så nærme som vi turte, og ventet spent på at noe skulle skje. Det var ganske vanskelig å bedømme hvem som var tilskuere som oss, og hvem som var statister. Jeg tok noen bilder, men ville vente og se om det skulle skje noe mer. Vi ventet bare noen minutter før en mann ropte: ”Action!” Umiddelbart begynte samtlige mennesker rundt oss å bevege seg. Objektet kom ut av en gul taxi, og kamera beveget seg mot bilen. Jeg så mitt snitt til å ta et bilde. Jeg hadde skult fotoapparatet i hånden, men det sto på. Et raskt knips ble gjort, men det jeg ikke tenkte på var at blitsen sto på auto.   ”Stooop!” Ropte en stemme. ”Who`s the one with the flash!?” OPS… Jeg hadde forstyrret hele opptaket, og de måtte begynne på nytt. Jeg kunne ikke få sneket meg vekk fort nok, dette var utrolig pinlig. Et godt tips er å skru av blitsen ved fotografering av film innspillinger, hvis ikke blir din karriere på filmsetet veldig kort.

   

   

 11

Hotel Marlton (Marlton House)

 •  
  til nettside   Hvor har Madonna og Mickey Rourke bodd? Jo, nettopp her på Marlton House i 5 West, 8th Street mellom 5th og 6th Ave i Greenwich Village - riktignok før de slo igjennom. Dette landemerket i nabolaget har huset mange artister og kunstnere som i sine unge år søkte lykken i New York.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Stedet gjenåpnet som hotell på høsten 2013, jeg har ikke bodd der enda, men mer info kommer! Les mer om historien til dette landemerket her på Wikipedia.org.

   

   

 10

H.C. Andersen

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Statuen av Hans Christian Andersen i Central Park finner du vest for Conservatory Water, på 74th Street, like ved Fifth Ave. Den ble reist i 1956, på hans 150 års dag. Statuen ble bygget slik at den kan klatres på og er svært populær blant barn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Her kan man også sette deg på fanget til HC Andersen og lese i boken om Den Stygge Andungen, sammen med den danske forfatteren. Les mer om statuen i Central Park på CentralPark.com, og om H.C. Andersen på Wikipedia.org. Mer om Central Park kan du se på mine sider her.

   

   

 9

Stone Street

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Stone Street i Financial District, er en av Manhattans aller eldste gater. Det opprinnelige navnet var Brewers Street, men ble endret til Stone Street på grunn av det brosteinsbelagte dekket. Gaten har fredede bygninger helt tilbake til kolonitiden, da New York het New Amsterdam.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  En vandring i dag langs Stone Street, er virkelig som en reise tilbake i tid. Se godt på de gamle flott restaurerte bygningene, og plutselig er du tilbake til 1600 tallet. Gaten er i dag full av liv, med restauranter og barer i stort sett samtlige bygg. I tillegg finner du hotellet The Wall Street Inn som er et helt ok hotell (omtale kommer på vår Hotellside). Les mer om Stone Street på Wikipedia.org.

   

   

 8

Heath A. Ledger (1979-2008)

 •  
  til nettside   Den australskfødte skuespilleren Heathcliff Andrew Ledger ble funnet død i en leilighet på 421 Broome Street - SoHo, New York City den 22 januar 2008. Han var mest kjent fra filmen ”Brokeback Mountain” og som Golden Globe og Oscar vinner for rollen som The Joker i Batman filmen ”The Dark Knight”.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Les mer om Heath Ledgers korte liv på Wikipedia.org.

    Heath Ledgers prestasjon som Joker i "The Dark Knight" fra 2008 er av mange definert som et mesterstykke innen skuespillerkunst.

  Les mer om filmen på IMDB.com


   

   

 7

Hunden Balto

 •  
  til nettside   Central Park er ikke bare en park for trening og rekreasjon. Den kan også fortelle mange spennende historier, som historien om den norske hunden Balto som i 1925 ble helt sammen med sin herre, nordmannen Gunnar Kaasen.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Hunden Balto var lederen i hundespannet fra Anchorage til Nome i Alaska. De brakte med seg livsviktige medisiner til befolkningen i Nome. Gunnar Kaasen og hundespannet trosset en voldsom snøstorm i løpet av de 1600 km, og Gunnar ga all æren for at de kom frem med livet i behold til den stolte hunden Balto og hans lederegenskaper. Balto ble en kjent helt, og bare 10 måneder etter bragden, i desember 1925 hadde skulptøren Frederick Roth en statue klar, som fikk sin plass i Central Park. Les mer om hunden Balto på CentralPark.com, CentralParkNYC.org og Wikipedia.org

    Det ble i 1995 laget animasjons film om Balto og heltedåden gjennom Alaska, hvor selveste Kevin Bacon ga stemme til den stolte hunden. Andre kjente stemmer som bidro var Bridget Fonda, Bob Hoskins og Phil Collins. I 2002 og 2004 kom Balto II og III) Les mer om filmen på IMDB.com


   

   

 6

Flatiron Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   The Flatiron Building eller Fuller Building som den egentlig heter, ligger på 175 Fifth Avenue på Manhattan, og regnes for å være en banebrytende skyskraper. Ved ferdigstillelse i 1902 var det en av de høyeste bygningene i byen og den eneste skyskraperen nord for 14th Street.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Bygningen ligger på en trekantet tomt dannet av Fifth Avenue , Broadway og East 22nd Street og 23rd Street. Nabolaget rundt bygningen er kalt Flatiron District etter sin vakre bygningen, som har blitt et ikon i New York. Les mer om Flatiron Building på Wikipedia.org.

   

   

 5

Brooklyn Bridge

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Brooklyn Bridge er en av tre broer som binder sammen bydelene Manhattan og Brooklyn. Den strekker seg 1834 meter over East River, hovedspennet over selve elven er 486 meter, noe som gjorde den til verdens lengste hengebro da den sto ferdig i 24. mai 1883.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Brooklyn Bridge er en av de eldste hengebroer i USA, og var den første bro av denne typen i verden som ble konstruert med stålkabler. Broen tok fjorten år å bygge, og 27 arbeidere mistet livet underveis i byggingen. Den er oppført med karakteristiske spissede bueganger gjennom de to tårnene. Brooklyn Bridge var et av de store mesterverkene innen ingeniørkunst på 1800-tallet, og er den dag i dag et av New Yorks mest berømte byggverk. Les mer om Brooklyn Bridge på Brooklyn Bridge Website og Wikipedia.org.

   

   

 4

Manhattans smaleste bygård


 3

Dakota Building

 •  
  til nettside   Bygningen ligger på hjørnet av 72. gate og Central park West, og sto ferdig i 1884. Det var arkitekt Henry Hardenbergh som bygget gården på oppdrag fra Edward Clark som ledet symaskin produsenten Singer.

  Trykk på bilde for flere bilder


   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Det det sies at Upper West Side var så tynt befolket på den tiden, at bygget fikk navnet sitt fordi det "nærmest lå oppe i Dakota-distriktet". På 70 tallet fikk The Dakota status som nasjonalt historisk landemerke. Bygningen er også blitt brukt i mange filmer, som Roman Polanskis skrekk film Rosemary`s baby og Tom Cruise filmen Vanilla sky.

  John Winston Ono Lennon født 9. okt.1940 i Liverpool, død 8. des. 1980 i New York. John Lennon og hans kone Yoko Ono bodde i denne bygningen, og det var utenfor Dakota-bygningen at Lennon ble skutt 8. desember i 1980. (Yoko Ono bor her fortsatt). Et lite område av Central Park har fått navnet Strawberry Fields, til minne om John Lennon. Tusenvis av fans besøker dette stedet hvert år.   

   

 2

Inter Active Corp

 •  
  til nettside   IAC bygget - ferdig i 2007 på adressen 555 West 18th Street, i Chelsea området i New York er et impo- nerende skue. Bygget er et resultat av økt bygging i området, og her har noen av verdens mest anerkjente arkitekter fått utfolde seg.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Mannen bak dette kunstverket er Frank Gehry og bygningen er hovedkvarter for firmaet InterActiveCorp.

    'Light Lining " - en teknikk for projeksjon av 3D-innhold. Frank Gehry´s IAC HQ ble et perfekt lerret for denne bilde- og lydtransformasjonen.
   

   

 1

Manhattan og omegn :-)


 
1