16

NYC Taxi

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Det første taxicab selskapet i New York City var Electric Carriage and Wagon Company, som begynte å kjøre 12 elektriske drosjer i juli 1897. Selskapet bygget en elektrisk bil, kalt Electrobat, og hadde opptil 100 drosjer i 1899.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Trykk for st&oslsh;rre


  Men i 1907 ødela en brann 300 av selskapets biler, og det ble deres undergang. Hestedrosjer ble igjen det primære transportmiddel i New York City.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Samme år, importert Harry N. Allen 65 bensindrevne biler fra Frankrike og begynte New York Taxicab Company. Drosjer ble opprinnelig malt rødt og grønt, men Allen malte dem etterhvert gule for å være synlig på avstand.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
   
  På 1920-tallet, så industriledere potensialet i taxi markedet. Bilprodusenter som General Motors og Ford Motor Company startet å lage biler med formål å bli brukt som taxi. Markedet ekspanderte kraftig, og de gule NYC Taxiene har blitt ett av New York Citys største symboler.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om NYC Taxi her.
  Og her på Wikipedia.org.  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

   

   


 


15

The SoHotel

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   341 Broome Street i Little Italy, på grensen til Lower East Side i området som kalles "The Bowery", finner du SoHotel. De hevder selv å være New Yorks eldste hotell. Hotellet har opp gjennom tiden hatt flere navn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Trykk for st&oslsh;rre


  Først het det The Westchester, så The Occidental og så The Pioneer. The Bowery området er også historisk viktig. George Washington ankom området i 1783, for å markere slutten på den amerikanske uavhengighets krigen, og se de siste britiske troppene forlate landet.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Vi snakket med Jenny og Larbi i resepsjonen, og de kunne fortelle at mange av gjestene kommer hit nettopp på grunn av de historiske begivenhetene. I tillegg er filmen; "Gangs of New York" basert på gjengen "The Bowery boys" som hadde tilholdssted nettopp her.

   

   

 


14

Gossip Girl on set


 13

Rupert at Hello Deli

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Rupert Jee`s Hello Deli på 213W 53rd Street, mellom Broadway og 8th AVE, rett rundt hjørnet for Ed Sullivan Theater, hvor Late Show med David Letterman spilles inn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Rupert ble kjent etter å ha blitt brukt i diverse innslag i Letterman`s show, og var lenge en fast post i showet. Stikk innom Rupet og hils på, han liker kjendis tilværelsen, og lar seg gjerne avbilde.

  Les mer om Rupert Jee på Wikipedia.org.

   

   

 12

Wall Street - Filminnspilling

 •  
  til nettside   Vandrer du rundt på Manhattan er det stor sjanse for at du kommer over en innspilling i en eller annen form. En tidlig lørdag morgen på Wall Street er dette stedet ganske folketomt. Det er derfor et egnet tidspunkt for innspilling til en film eller TV serie, og det var akkurat det som skjedde oss.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Vi snek oss så nærme som vi turte, og ventet spent på at noe skulle skje. Det var ganske vanskelig å bedømme hvem som var tilskuere som oss, og hvem som var statister. Jeg tok noen bilder, men ville vente og se om det skulle skje noe mer. Vi ventet bare noen minutter før en mann ropte: ”Action!” Umiddelbart begynte samtlige mennesker rundt oss å bevege seg. Objektet kom ut av en gul taxi, og kamera beveget seg mot bilen. Jeg så mitt snitt til å ta et bilde. Jeg hadde skult fotoapparatet i hånden, men det sto på. Et raskt knips ble gjort, men det jeg ikke tenkte på var at blitsen sto på auto.   ”Stooop!” Ropte en stemme. ”Who`s the one with the flash!?” OPS… Jeg hadde forstyrret hele opptaket, og de måtte begynne på nytt. Jeg kunne ikke få sneket meg vekk fort nok, dette var utrolig pinlig. Et godt tips er å skru av blitsen ved fotografering av film innspillinger, hvis ikke blir din karriere på filmsetet veldig kort.

   

   

 11

Hotel Marlton (Marlton House)

 •  
  til nettside   Hvor har Madonna og Mickey Rourke bodd? Jo, nettopp her på Marlton House i 5 West, 8th Street mellom 5th og 6th Ave i Greenwich Village - riktignok før de slo igjennom. Dette landemerket i nabolaget har huset mange artister og kunstnere som i sine unge år søkte lykken i New York.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Stedet gjenåpnet som hotell på høsten 2013, jeg har ikke bodd der enda, men mer info kommer! Les mer om historien til dette landemerket her på Wikipedia.org.

   

   

                                                            
 
  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer