38

Alwyn Court Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Da jeg en dag ruslet opp 7th Avenue på vei til Central Park ble jeg stående i krysset ved 58th Street og måpe. En bygning som virkelig skiller seg ut, selv i New York.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Alwyn Court en en 12 etasjes leilighets bygning på 180 West 58th Street og 7th Avenue. Bare ett kvartal fra Central Park. Byggverket ble bygget mellom 1907 og 1909 av Harde & Short i fransk renessanse stil. Byggets fasade er totalt dekket av meget forseggjort terrakotta ornamenter.

  Trykk for st&oslsh;rre  Opprinnelig var leilighetene enorme. 14-roms med 5 bad. Men under depresjonene ble de delt opp i mindre enheter. Innvending har det vært mange ombygginger Men fasaden har vært uendret, ble pusset opp på 80 tallet.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Alwyn Court ble offisielt landemerke i 1966 og er registret som nasjonal historisk landemerke.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre
   

   

 
 
 
15

The SoHotel

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   341 Broome Street i Little Italy, på grensen til Lower East Side i området som kalles "The Bowery", finner du SoHotel. De hevder selv å være New Yorks eldste hotell. Hotellet har opp gjennom tiden hatt flere navn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Trykk for st&oslsh;rre


  Først het det The Westchester, så The Occidental og så The Pioneer. The Bowery området er også historisk viktig. George Washington ankom området i 1783, for å markere slutten på den amerikanske uavhengighets krigen, og se de siste britiske troppene forlate landet.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre


  Vi snakket med Jenny og Larbi i resepsjonen, og de kunne fortelle at mange av gjestene kommer hit nettopp på grunn av de historiske begivenhetene. I tillegg er filmen; "Gangs of New York" basert på gjengen "The Bowery boys" som hadde tilholdssted nettopp her.

   

   

 
14

Gossip Girl on set


 
13

Rupert at Hello Deli

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Rupert Jee`s Hello Deli på 213W 53rd Street, mellom Broadway og 8th AVE, rett rundt hjørnet for Ed Sullivan Theater, hvor Late Show med David Letterman spilles inn.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Rupert ble kjent etter å ha blitt brukt i diverse innslag i Letterman`s show, og var lenge en fast post i showet. Stikk innom Rupet og hils på, han liker kjendis tilværelsen, og lar seg gjerne avbilde.

  Les mer om Rupert Jee på Wikipedia.org.

   

   

 12

Wall Street - Filminnspilling

 •  
  til nettside   Vandrer du rundt på Manhattan er det stor sjanse for at du kommer over en innspilling i en eller annen form. En tidlig lørdag morgen på Wall Street er dette stedet ganske folketomt. Det er derfor et egnet tidspunkt for innspilling til en film eller TV serie, og det var akkurat det som skjedde oss.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Vi snek oss så nærme som vi turte, og ventet spent på at noe skulle skje. Det var ganske vanskelig å bedømme hvem som var tilskuere som oss, og hvem som var statister. Jeg tok noen bilder, men ville vente og se om det skulle skje noe mer. Vi ventet bare noen minutter før en mann ropte: ”Action!” Umiddelbart begynte samtlige mennesker rundt oss å bevege seg. Objektet kom ut av en gul taxi, og kamera beveget seg mot bilen. Jeg så mitt snitt til å ta et bilde. Jeg hadde skult fotoapparatet i hånden, men det sto på. Et raskt knips ble gjort, men det jeg ikke tenkte på var at blitsen sto på auto.   ”Stooop!” Ropte en stemme. ”Who`s the one with the flash!?” OPS… Jeg hadde forstyrret hele opptaket, og de måtte begynne på nytt. Jeg kunne ikke få sneket meg vekk fort nok, dette var utrolig pinlig. Et godt tips er å skru av blitsen ved fotografering av film innspillinger, hvis ikke blir din karriere på filmsetet veldig kort.

   

   

 11

Hotel Marlton (Marlton House)

 •  
  til nettside   Hvor har Madonna og Mickey Rourke bodd? Jo, nettopp her på Marlton House i 5 West, 8th Street mellom 5th og 6th Ave i Greenwich Village - riktignok før de slo igjennom. Dette landemerket i nabolaget har huset mange artister og kunstnere som i sine unge år søkte lykken i New York.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Stedet gjenåpnet som hotell på høsten 2013, jeg har ikke bodd der enda, men mer info kommer! Les mer om historien til dette landemerket her på Wikipedia.org.