10

H.C. Andersen

Trykk for st&oslsh;rre

 9

Stone Street

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Stone Street i Financial District, er en av Manhattans aller eldste gater. Det opprinnelige navnet var Brewers Street, men ble endret til Stone Street på grunn av det brosteinsbelagte dekket. Gaten har fredede bygninger helt tilbake til kolonitiden, da New York het New Amsterdam.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  En vandring i dag langs Stone Street, er virkelig som en reise tilbake i tid. Se godt på de gamle flott restaurerte bygningene, og plutselig er du tilbake til 1600 tallet. Gaten er i dag full av liv, med restauranter og barer i stort sett samtlige bygg. I tillegg finner du hotellet The Wall Street Inn som er et helt ok hotell (omtale kommer på vår Hotellside). Les mer om Stone Street på Wikipedia.org.

   

   

 8

Heath A. Ledger (1979-2008)

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Den australskfødte skuespilleren Heathcliff Andrew Ledger ble funnet død i en leilighet på 421 Broome Street - SoHo, New York City den 22 januar 2008.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Han var mest kjent fra filmen ”Brokeback Mountain” og som Golden Globe og Oscar vinner for rollen som The Joker i Batman filmen ”The Dark Knight”.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Heath Ledgers korte liv på Wikipedia.org.  Trykk for st&oslsh;rre


    Heath Ledgers prestasjon som Joker i "The Dark Knight" fra 2008 er av mange definert som et mesterstykke innen skuespillerkunst.

  Les mer om filmen på IMDB.com


   

   

 7

Hunden Balto

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Central Park er ikke bare en park for trening og rekreasjon. Den kan også fortelle mange spennende historier, som historien om den norske hunden Balto som i 1925 ble helt sammen med sin herre, nordmannen Gunnar Kaasen.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Hunden Balto var lederen i hundespannet fra Anchorage til Nome i Alaska. De brakte med seg livsviktige medisiner til befolkningen i Nome. Gunnar Kaasen og hundespannet trosset en voldsom snøstorm i løpet av de 1600 km, og Gunnar ga all æren for at de kom frem med livet i behold til den stolte hunden Balto og hans lederegenskaper. Balto ble en kjent helt, og bare 10 måneder etter bragden, i desember 1925 hadde skulptøren Frederick Roth en statue klar, som fikk sin plass i Central Park.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om hunden Balto på CentralPark.com, CentralParkNYC.org og Wikipedia.org

    Det ble i 1995 laget animasjons film om Balto og heltedåden gjennom Alaska, hvor selveste Kevin Bacon ga stemme til den stolte hunden. Andre kjente stemmer som bidro var Bridget Fonda, Bob Hoskins og Phil Collins. I 2002 og 2004 kom Balto II og III) Les mer om filmen på IMDB.com


   

   

 6

Flatiron Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   The Flatiron Building eller Fuller Building som den egentlig heter, ligger på 175 Fifth Avenue på Manhattan, og regnes for å være en banebrytende skyskraper. Ved ferdigstillelse i 1902 var det en av de høyeste bygningene i byen og den eneste skyskraperen nord for 14th Street.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Bygningen ligger på en trekantet tomt dannet av Fifth Avenue , Broadway og East 22nd Street og 23rd Street. Nabolaget rundt bygningen er kalt Flatiron District etter sin vakre bygningen, som har blitt et ikon i New York.

  Les mer om Flatiron Building på Wikipedia.org.