4

Manhattans smaleste bygård

Trykk for st&oslsh;rre

 3

Dakota Building

Trykk for st&oslsh;rre Her bodde John Lennon i New York.
 •  
  til nettside   Bygningen ligger på hjørnet av 72. gate og Central park West, og sto ferdig i 1884. Det var arkitekt Henry Hardenbergh som bygget gården på oppdrag fra Edward Clark som ledet symaskin produsenten Singer.

  Trykk på bilde for flere bilder


   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Det det sies at Upper West Side var så tynt befolket på den tiden, at bygget fikk navnet sitt fordi det "nærmest lå oppe i Dakota-distriktet". På 70 tallet fikk The Dakota status som nasjonalt historisk landemerke. Bygningen er også blitt brukt i mange filmer, som Roman Polanskis skrekk film Rosemary`s baby og Tom Cruise filmen Vanilla sky.

  Trykk for st&oslsh;rre


  John Winston Ono Lennon født 9. okt.1940 i Liverpool, død 8. des. 1980 i New York. John Lennon og hans kone Yoko Ono bodde i denne bygningen, og det var utenfor Dakota-bygningen at Lennon ble skutt 8. desember i 1980. (Yoko Ono bor her fortsatt). Et lite område av Central Park har fått navnet Strawberry Fields, til minne om John Lennon. Tusenvis av fans besøker dette stedet hvert år.   

   

 2

Inter Active Corp

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   IAC bygget - ferdig i 2007 på adressen 555 West 18th Street, i Chelsea området i New York er et impo- nerende skue. Bygget er et resultat av økt bygging i området, og her har noen av verdens mest anerkjente arkitekter fått utfolde seg.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Mannen bak dette kunstverket er Frank Gehry og bygningen er hovedkvarter for firmaet InterActiveCorp.

    'Light Lining " - en teknikk for projeksjon av 3D-innhold. Frank Gehry´s IAC HQ ble et perfekt lerret for denne bilde- og lydtransformasjonen.