37

40 Wall Street - Trump Building - Bank of Manhattan

Trykk for st&oslsh;rre
En av de vakreste bygningene i New York.
 •  
  til nettside  

  I Financial District, downtown Manhattan
  Også kjent under navnet Trump Building, eller fra gammelt av, Bank of Manhattan Trust Building.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Trykk for st&oslsh;rre


  En skyskraper som har en litt artig historie. Den stå ferdig i 1930 og var da på 283 meter høy, og var på det tidspunkt verdens høyeste.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Byggingen av 40 Wall Street startet i 1928 og i utgangspunktet var planen at den skulle være 260 meter høy. 41 meter høyere enn den nærliggende Woolworth Bygningen som var ferdig i 1913.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men ca samtidig så starter eieren av det kjente bilmerket Chrysler, Walter P. Chrysler bygging av sitt hovedkvarter for Chrysler Corporation i Midtown på Manhattan. Arkitekten for Chrysler Building er William Van Alen, som tidligere hadde jobbet i samme selskap som arkitekten H. Craig Severance, som hadde ansvaret for 40 Wall Street.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dermed så utspiller det seg et drama og en konkurranse om å bygge verdens høyeste bygning. Begge arkitektene endrer sine planer etterhvert som de får kjennskap til at den andre planlegger å bygge høyere. Siden 40 Wall Street har kommet lengre i byggingen, så har Chrysler Building et fortrinn. William Van Alen har nemlig i hemmelighet en plan klar for et spir på toppen som Severance ikke viste om. Så når 40 Wall Street sto ferdig, varte det ikke lenge før spiret kom på plass og Chrysler building var verdens høyeste skyskraper. Men glamoren varte ikke lenge, under et år senere stå Empire State Building ferdig, og tok over som verden høyeste bygning.  Trykk for st&oslsh;rre


   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I NEW YORK!  Les mer om på Wikipedia.  Trykk for st&oslsh;rre


   
   
  Trykk for st&oslsh;rre

   

   

  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer