13

Liza Minnelli – New York, New York

 •  
  "Theme from New York, New York" er kjenningsmelodien fra Martin Scorsese filmen New York, New York fra 1977. Komponert av John Kander, med tekst av Fred Ebb. Den ble skrevet for, og fremført i filmen av Liza Minnelli.


  Trykk på bilde for flere bilder
  I 1979 ble det spilt inn av Frank Sinatra, på albumet: "Trilogy: Past Present Future" som kom i 1980, og har siden har sangen blitt knyttet til ham. Sinatra har tidvis spilte den live med Minnelli som en duett. Sinatra sang den også en gang i duett med Tony Bennett for hans album "Duets" i 1993.


  Sangen har blitt mye brukt, i forskjellige anledninger, men er blitt selve symbolet på en hyllest til New York.


    Her er hele opptreden fra filmen, "New York, New York".


  Les mer om sangen "New York, New York" på Wikipedia.org.

    Her en finner du trailer, musikk og info om "New York, NewYork".


    Her en verson med Frankie-boy him self!


   
   
   
 
12

The Pogues & Kirsty McColl -
Fairytale of New York

 •  
  Vi elsker julen i New York, og på samtlige puber - ikke bare de irske, er denne juleklassikeren ofte å høre. Mange setter denne låten høyt på listen over tidenes beste jule låt.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
   
    Utgitt i 1987 av irske ”The Pouge” sammen med den britiske sangeren Kirsty MacColl. Sangen er fra albumet ”If I Should Fall from Grace with God”.
   
   
 11

Opus X - Loving You Girl

 •  
  Brødrene Carsten og Max Moss fra Raufoss på Toten ga i 2001 ut platen ”Based on a True Story”. En av låtene på denne CD`n var MTV hiten ”Loving You Girl”.  Trykk på bilde for flere bilder
  Gutta fikk ufortjent mye pepper av norske musikkanmeldere, men tross kampen mot janteloven i Norge, våget de å gå sine egne veier. Andre hits fra skiva er ”Girl What`s Up” og The Future”.
  Førsteutgivelsen fra 2000 av låten ”Loving You Girl” nådde i uke 32 dette år en 3.plass på VG-lista.
   
   
    Denne videoen gir en deilig New York feeling. Siden det i 2011 var 10 år siden utgivelsen, gjør jeg honnør til Carsten og Max Moss, og gir videoen en plass på MittNewYork.no`s videoliste.
   
   
 10

Moder Talking – Last Exit to Brooklyn

 •  
  Den tyske dance-pop duoen Modern Talking herjet dansegulvene på 80 tallet. Duoen besto av Thomas Anders og Dieter Bohlen. Fra 1984 til 1987 ga de ut hele seks album, så tok gutta en pause og dukket plutselig opp igjen i 1998 og ga oss seks nye album frem til 2003, da det endelig var slutt...  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
   
    Den fengende dancelåta med 80-talls svung, Last Exit to Brooklyn kom på albumet America i 2001.
   

    Vi tar også med  låten New York City Girl, som er å finne på samme album
   
   
 9

Adele – Set Fire To The Rain

 •  
  til offisiell nettside Man tar en veldig bra låt, sunget av en fantastisk stemme, hva kan gjøres bedre? Man topper selvfølgelig det hele med en video fra New Yorks gater.


  Trykk på bilde for flere bilder
  Den britiske singer-songwriter Adele har gjort det, og derfor fortjener hun en plass på listen over New York låter. Jeg elsker denne låta, og har enda ikke fått nok. Vil du vite mer om Adele, kan du gjøre det på Wikipedia.org.

    Sett deg godt til rette og nyt denne artisten og ikke minst de vakre stemningsbildene fra New York.
  Ser du godt etter vil du se et klipp fra bl.a. Bethesda Fountain & Terrace..
   
   
 8

KISS – New York Groove

 •  
  "New York Groove" meda Ace Frehley fra KISS sitt solo album kom i 1978. Frehley spilte inn og gav ut et soloalbum. Som singel klarte denne sangen å klatre til No.13 på American Billboard Hot 100 samme år.


  Trykk på bilde for flere bilder
  "New York Groove" ble fremført på Kiss's-turnene i 1979 og 1980, og ble en signaturlåt i Frehley's show gjennom hans soloturne på 80- og 90-tallet, og igjen ved Reunion Tour nå han ble gjenforent i Kiss i 1996.


    Her er en av de store New York låtene.


  Les mer om låta "New York Groove" på Wikipedia.org.

    Her en fremføring i Madison Square Garden, fra åpning av hockey sesongen 2010 for New York Rangers.


    Må også ta med "Kiss LIVE @ BROOKLYN BRIDGE".


    Til slutt originalen, med det britiske bandet Hallo, som ga ut "New York Groove" i 1975.
   
   
 7

R.E.M. - Leaving New York

 •  
  til offisiell nettside Mye kan sies R.E.M. som ble dannet i januar 1980. Bandet har gitt ut en mengde plater og hatt utallige hits opp gjennom årene. Det har vært mange høydepunkter både i bandets karriere og for den trofaste fansen. Les mer om R.E.M. på Wikipedia.org.
  Trykk på bilde for flere bilder
  Leaving New York var første singel fra platen Around the sun, som kom ut i 2004, den klart en 5. plass på single lista i UK, men til tross for tittelen klarte den ikke og nå topp 100 på Billoard listen i USA.

    Vi derimot elsker låten, og gråter alltid noen tårer når vi forlater New York. Se den på YouTube.
   
   
 6

Alicia Keys og Jay-Z - Empire State of Mind

 •  
  til offisiell nettside Alicia Augello Cook (født 25. januar 1981), bedre kjent under artistnavnet Alicia Keys, er en amerikansk artist, musiker og skuespiller. Hun ble oppdratt av sin enslige mor i Hell's Kitchen område av Manhattan i New York City.
  Trykk på bilde for flere bilder
  I en alder av sju, begynte Keys å spille klassisk musikk på piano. Hun gikk på Professional Performing Arts School og fullførte som 16 åring. Hun gikk senere på Columbia University før hun hoppet av for å satse på sin musikk karriere. Keys ga ut sitt debut album med plateselskapet J Records.

    Sjekk ut den ofisielle videoen "Empire State of Mind" med Alicia Keys og Jay-Z.

  Keys' debut album, Sanger i A Minor, ble en kommersiell suksess, og solgte over 12 millioner eksemplarer verden over. Hun ble den mest solgte nye artist og best selgende R & B-artist i 2001. Albumet fikk Keys fem Grammy Awards i 2002, blant annet Best New Artist og årets låt for "Fallin". Hennes andre studioalbum, The Diary of Alicia Keys, ble utgitt i 2003 og var også en suksess verden over, solgte åtte millioner eksemplarer. Albumet høstet henne ytterligere fire Grammy Awards i 2005. Senere samme år ga hun ut sitt første livealbum, Unplugged, som debuterte som nummer én i USA. Hun ble den første kvinnelige å ha en MTV Unplugged album til debut som nummer en og det høyeste siden Nirvana i 1994.

    Vi tar også med denne videoen "Try Sleeping With A Broken Heart" - med mange flotte New York bilder, og Alicia Keys crusende over Manhattan Bridge på motorsykkel.

  Keys gjort gjesteopptredener på flere TV-serier i de følgende årene, som begynner med Charmed. Hun gjorde sin filmdebut i Smokin' Aces og fortsatte med å dukke opp i The Nanny Diaries i 2007. Hennes tredje studioalbum, As I Am, ble utgitt i samme år og solgt seks millioner eksemplarer verden over, tjente Keys ytterligere tre Grammy Awards. Året etter dukket hun opp i The Secret Life of Bees, som gav henne en nominasjon i NAACP Image Awards. Hun ga ut sitt fjerde album, The Element of Freedom, i desember 2009, som ble Keys' første chart-topping album i Storbritannia. Gjennom sin karriere har Keys vunnet en rekke priser og har solgt over 30 millioner album på verdensbasis. Billboard magazine kåret henne til Top R & B Artist av 2000-2009 tiåret, etablere seg som en av de mestselgende artistene i sin tid. I 2010, inkluderte VH1 Taster Alicia Keys på sin liste over de 100 største artistene gjennom tidene.

   
 5

Paloma Faith - New York

 •  
  til offisiell nettside Paloma Faith (født Paloma Faith Blomfield 21 Juli 1985) er en dyktig britisk sangerinne, tekstforfatter & skuespiller. Hun debuterte i 2009 med en singel "Stone Cold Sober" og et album "Do You Want the Truth or Something Beautiful".
  Trykk på bilde for flere bilder
  På nevnte album finner vi sporet "New York" Les mer om Paloma Faith på Wikipedia.

    Britiske Paloma Faith fikk en kjempehit i 2009 med denne vakre låten.

   
 4

Billy Joel - New York state of mind.

 •  
  til offisiell nettside Billy Joel er født i The Bronx, New York City. Han har solgt over 150 millioner plater, og for meg er kanskje "New York stat of mind" den ultimate New York sangen. Billy Joel har også sin egen Official Merch Store. Les mer om Billy Joel på Wikipedia.
  Trykk på bilde for flere bilder
   

    Her en live-versjon fra den tiden gutten hadde hår, og det var ultrakult å røye.


    Her er samme låta med en kort billedkavalkade gjennom historeien fra New York.. Setter deg virkelig i en "New York State of Mind".

   
 3

Art Gartfunkel - A heart in New York

 •  
  Art Garfunkel, kjent fra duoen Simon and Garfunkel, ga i 1981 ut LP`n Sissors Cut. Låten ”A Heart In New York" var en av tre singler fra den platen. Hverken LP`n eller singelen solgte særlig bra, og singelen nådde bare til 66. plass på den amerikanske hitlisten.

  Trykk på større bilde
  19. september samme år gjenforente Paul Simon og Art Garfunkel seg for den legendariske konserten i Central Park forran 500.000 tilskuere.

    "A heart in New York" får likevel en plass på min hitiste over de beste New York sangene.
   
   
 2

Pet Shop Boys - New York City Boy

 •  
  Pet Shop Boys LIVE! Det var med stor begeistring vi skulle overvære konsert med den evig unge pop duoen Pet Shop Boys i Hammerstein Ballroom, W 311 34th street. Gutta fremførte alle sine største hits gjennom snart 40 år. 

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  Og for New yorkere toppet det hele seg meg hyllesten til Village People – ”Go West” og New York hymnen ”New York City Boy”. Se slageren New York City Boy på YouTube.

   
 


Village People - YMCA

 •  
  til nettside Få grupper er mer New York en discogruppen Village People. Gruppen ble dannet i 1977 av den homofile franske låtskriveren Jacques Morali som flyttet til New York tidlig på 70 tallet.

  Trykk på bilde for flere bilder
  Han ble inspirert av homsemiljøet i Greenwich Village, og myten vil ha det til at medlemmene ble rekruttert fra dette miljøet. Sannheten er at de fleste original medlemmene ble hentet fra Broadway. Gjengen gjorde stor suksess, også utenfor homsemiljøet, og turnerte verden rundt. På slutten av 1979 forlot hovedsangeren gruppen, og gruppa fikk en nedtur ut på 80 tallet. Gruppen har blitt et ikon, ikke bare i homsemiljø, men også for alle danseglade mennesker, og låtene spilles på diskoteker verden over.

  Videoen til megahiten YMCA, ble tatt opp på gatene i Chelsea området. Her er det bare å danse med!

   
 
1