6

Mats Zuccarello Aasen

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Mats André Zuccarello Aasen er New York er et av New York hoteste idrettsnavn denne vinteren. Zucca som er fra Løren i Oslo er av New York Rangers største poeng plukkere.


  Trykk på bilde for flere bilder


  Trykk for st&oslsh;rre


  Sesongen 2017-18 er hans syvende i NY Rangers, og byens hockeyfans har virkelig trykket Mats til sitt bryst.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  For mennesker som elsker sport og New York så må det være den største mulige drømmen det går an å oppnå. Tenk å bo i New York, spille på New York Rangers, er det mulig å score høyere Mats?

  Jeg er stum av beundring for Mats´ karriere. Jeg håper din karriere i New York blir lang, og at du rekker å nyte hvert øyeblikk Mats.

  Les mer om New York Rangers, annen idrett i New York, og kjøp billetter til kamper.  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   
 


7

Kristine Bjartnes

 •  
  til nettside   Jeg ble tiltrukket av byens puls, dens tempo, havet av muligheter... Jeg var nysgjerrig på hvordan jeg kunne finne min plass og mine rutiner i en by som aldri sover.

  Trykk på bilde for flere bilder


  ”Du er sånn som bare må ha mulighet til å kjøpe sushi klokken 4 om natta du”, fikk jeg høre i en noe spydig tone av en som åpenbart hadde sine røtter i Norges ytterste periferi. Jeg bare smilte pent og strøk meg over trønderdunet, klamret meg til tanken om at et hus i enden av en fjordtarm er like kult som blåtrikk, og latet som om jeg ikke tok meg nær av utsagnet. Jeg fortalte ikke gutten at jeg skulle studere i New York, jeg følte det ville bli som å la han score mot åpent mål. Men hei, kanskje jeg synes det er kult med flere valgmuligheter enn sjappa som selger biff og bernaise, og når ble nattmunch lame?

  Jeg flytter til Manhattan med den beste samvittighet og høy selvsikkerhet om at dette passer meg!


  Jeg kjente meg godt nok forberedt og var med skrekkblandet fryd klar for en ny utfordring. Jeg var klar for New York.

  Kulissene jeg alt har blitt så glad i står nå klare til å ta imot meg og mine statsvitenskapsnotater. I mylderet av muligheter skal jeg finne mitt eget New York. Jeg har skapt meg et sammensatt bilde av byen gjennom en rekke beretninger som har vevd seg sammen til et stort nett av politikk, mote, Wall Street, kaffe latte og musikal. New York er stedet hvor de største filmkjendiser går nedover samme aveny som FNs superstjerner. Og snart meg.

   


  New York minner ikke om noe annet jeg har opplevd i hele mitt liv, og hverdagen på New York University er ikke overraskende en stor kontrast til livet jeg hadde vendt meg til på NTNU.

  Gjennom bloggen tegner jeg et bilde av min opplevelse av å flytte til Manhattan. Jeg er jente, norsk og alene på en øy med 1,6 millioner innbyggere. Jeg har lyst til å gi en helhetlig skildring av denne komplekse byen og dens enorme mangfold.

  Å hoppe utfor kanten er noe av det skumleste som finnes. Men å lande like hel på bakken overgår den ekle følelsen du kjenner i det du tar sats. Og jo høyere kant du hopper fra, jo morsommere er det å lande på begge ben. Jeg hoppa no veldig i det jeg flytta til New York. Nå er jeg i lufta, og jeg skal være ærlig å fortelle hvordan det er å sveve i fritt fall.

  Jeg ønsker at mine lesere skal få ta del i galskapen jeg befinner meg i og få kjenne på byens store kontraster. For New York kan være vanskelig, og det er jeg ikke redd for å si. Men stort sett er denne byen inspirerende, fascinerende, lærerik, og fantastisk morsom.

  Jeg traska rundt i byen, og jeg gikk skikkelig fort. Jeg unngikk Broadway og Times Square i engstelse for at det skulle blir for masete. Flere ganger gikk jeg på rødt lys. Jeg følte jeg var skikkelig god på å være New Yorker på en casual måte. Men så krysset jeg Park Avenue, tittet sørover og tenkte: Kristine, nå må du slutte å leke kul… for dette her, det er SJUKT.

   
 


5

Vibeke Kvam Johansen

 •  
  til nettside   Mannen min, jeg og våre to barn, Ella og Mikkel flyttet fra St Hanshaugen i Oslo til New York høsten 2011. Vi bor i område som heter Park Slope i Brooklyn. Grunnen til at vi flyttet hit var at vi ville reise og gjøre noe spennende før eldstemann begynner på skolen.
  Trykk på bilde for flere bilder
  Christian Kallevig Nordtømme, som jeg er gift med, startet sitt eget firma i fjor www.nextpage.no, et marketingkonsulent firma som akkurat har blitt "oppdaget" her. 

  Park Slope er regnet som å være det mest barnevennlige stedet i mils omkrets i NY. Med Prospect Park bare et par kvartaler unna (de samme arkitektene som tegnet Central Park) med baseballbaner, innsjø, hesteridning, hundepark, zoo, botanisk hage pluss mer. I tillegg til å ha lekeparker hvor enn du snur deg, er alle restauranter og cafeer veldig glad i barn og kommer løpende med barnestol før du får snudd deg.

  Utseendemessig minner det litt om Greenwich Village, med lave bygninger og walk-ups, brede fortau og trær overalt. Idyllisk, så lenge man er klar over at prisene kan sammenlignes med de dyreste stedene på Manhattan. Faktisk, de fleste av de som bor her har bodd på Manhattan før de fikk barn og flyttet til barnevennlige Park Slope.

  Etter å ha bodd her i rundt to uker, skulle jeg kjøpe litt varme klær til barna. Det viste seg å ikke være så lett. Med varme klær, mener jeg ullundertøy og alt sånt vi er så vant til å bruke på babyer og barn i Norge. Etter å ha spurt litt rundt, blant annet i Brooklyn Foreldregruppen som er et Skandinavisk miljø i Brooklyn, viste det seg at det var flere enn meg som savnet ull. Folk hamstret når de var hjemme på ferie og fikk tilsendt av besteforeldre og brukte det til det bare var filler igjen av ullen.

  Etter å ha snakket med de beste ulleverandørene i Skandinavia, bestemte jeg meg for å åpne Ellaswool.com, en nettbutikk som selger merinoull og alpakkaull til barn 0-6 år. Nettbutikken åpnet 1 oktober i år (2012). Vi skal informere amerikanske foreldre om hvor enkelt det er å kle barna med et lag med tynn ull under de andre klærne, slik at barna her kan også ha muligheten til å leke ute hele året slik som i Norge. Ellaswool.com.
     

  Les også Vibekes blogg fra livet i New York og Park Slope "In Love With Park Slope", og følg henne på Facebook: HER.

   
 


4

The Norwegian New Yorker

 •  
  til nettside   Lene manøvrer seg daglig rundt på Manhattan. Mellom studier og jobb, mellom restauranter og rooftop barer. Mellom shopping og kultur begivenheter. Men vi fikk til slutt slått av en prat med henne, The Norwegian New Yorker!

  Trykk på bilde for flere bilder
  Hvorfor New York? Hva studerer du? Jeg traff kjæresten min da jeg var på ferie i New York, og etter en lengre periode med avstandsforhold flyttet jeg dit i 2007. Det første året studerte jeg ved Brooklyn College, før jeg søkte meg over til Baruch College like ved Flatiron på Manhattan. Her tok jeg de 3 siste årene av en BBA i finans, og etter graduation søkte jeg meg videre inn på en MBA i finans og økonomi. Selv om jeg har måttet jobbe veldig hardt har jeg stortrivdes og lært utrolig mye, både faglig og om meg selv som person. I tillegg har jeg fått muligheten til å møte mange spennende mennesker fra over hele verden.

  Bloggen min: I 2009 startet jeg TheNorwegianNewYorker, en New York lifestyle blogg der jeg legger ut bilder og skriver litt om hverdagen min for å dele med andre NY entusiaster. Liker å vise hvordan livet kan være for en som bor her over lengre tid, da det nok er ganske forskjellige fra å komme hit som turist. Det er mange som ønsker tips om restauranter, nattklubber, og annet man kan gjøre når man er her på ferie, og i denne sammenheng har jeg laget en liten NYC Guide. Syns også det er gøy å få spørsmål fra nordmenn som ønsker å studere her, og har laget et innlegg om det.

  Hva er DITT New York? Jeg elsker rooftops, og ingenting er bedre enn å nyte varme sommer netter oppe i høyden med utsikt over Manhattan, Brooklyn eller New Jersey. To av mine favoritt steder er Le Bain på Standard Hotell og PH-D Rooftop på DreamDowntown i Meatpacking District. På Le Bain har de innendørs boblebad og bikini automat for de som trenger badetøy. På PH-D så jeg Russell Brand sammen med ei søt blond jente da han fortsatt var gift med Katy Perry (oops!).

  I NY kan man finne mangfoldige restauranter med god mat til en billig penge, som er bra for meg som nesten aldri har tid til å lage mat. Noen favoritter er La Esquina, Delicatessen og Miss Lily's i Soho området; Sea og Spice Market i Meatpacking; og Hurricane Club på Park Avenue. Miss Lily's er en kul ny jamaikansk restaurant, og i juni så vi Sarah Jessica Parker og “Roger” fra MadMen komme ut derfra med noen minutters mellomrom.

  Noe av det beste med NY er å vandre rundt på Manhattan helt uten planer. Utforske forskjellige nabolag, og oppdage nye restauranter, lounger, og klesbutikker. I NY er både hverdager og helg spennende, for det er alltid noe nytt å se, eller å finne på.

  Jobbe i NY: I sommer hadde jeg et internship der jeg fikk prøvd meg som Structured Products / Leveraged Buyout Analyst ved en bank. Lærte utrolig mye, og traff mange hyggelige og flinke mennesker med mange års erfaring innen finans. Høydepunktet var da jeg og 3 andre interns måtte holde et foredrag foran over 20 bankfolk. Jeg var kjempe nervøs, men for en opplevelse!

  Jeg har også jobbet to semestre som Wealth Management Intern ved en investerings bank, og før det var jeg Finance Tutor ved Baruch College. Anbefaler alle utenlandsstudenter å prøve seg i arbeidslivet mens de studerer i USA. Det kan være både litt skummelt og krevende, da det er stor konkurranse om jobbene, men arbeidserfaringen og opplevelsen er gull verdt og veldig annerledes enn hva vi er vant med i Norge.

  Hvor bor du? De siste årene har jeg bodd i Park Slope, et trivelig og forholdsvis trygt nabolag i Brooklyn. Det tar meg ca. 20 minutter med subway fra Park Slope til Soho på Manhattan, så jeg får en liten pause fra skyskrapere og kaos uten å være for langt unna morroa. I Park Slope er det masse restauranter, barer, coffee shops, små sko- og klesbutikker, og vintagebutikker (bl.a. Beacon’s Closet). I tillegg har vi Prospect Park, den største parken i Brooklyn.

  ønsker du å bli i NY etter studiene å jobbe? Etter mine studier har jeg planer om å gjøre Optional Practical Training (OPT) i NY, dvs. alle utenlandsstudenter har lov til å søke om 1 års arbeidstillatelse etter endte studier. Når det er over får jeg håpe at en bedrift vil tilby å sponse meg slik at jeg kan få 3 eller 5 års arbeidsvisum. Jeg kan ikke planlegge mer enn et par år om gangen, men vet at jeg til slutt vil flytte hjem til Norge for å bo nærmere min familie. Drømmesituasjonen hadde jo vært å ha en jobb der jeg kunne pendle Norge-NY. ☺

  Hva ditt inntrykk var før du flyttet, og om hva ditt inntrykk er nå, om det har forandret seg. Helt i begynnelsen var jeg utrolig nok ikke så begeistret for NY. Alt virket skittent og gammelt, og jeg følte at New Yorkere var generelt sure, konfronterende og arrogante. Men så etter hvert ble jeg vant til byen, og det positive overskygget det negative. Jeg fikk også tykkere hud, og lærte meg å kommunisere mer bestemt og direkte da jeg så dette ga bedre utslag enn ”forsiktig og høflig.” Nå syns jeg faktisk at New Yorkere har en herlig selvtillit, pågangsmot og livs entusiasme (det gjelder i hvert fall de jeg møter i mitt miljø). De er også veldig flinke til å backe hverandre opp, gi ris og ros når det er fortjent, og det føles nå befriende hvor direkte de er. Moral of the story is, jeg tror man finner positive og negative ting hvor enn man befinner seg, om det er i Norge eller New York. Man må bare gi det litt tid, og være åpen for det som er nytt og annerledes.  

   
 


3

Britt Hovde Ross & Elisabeth Steen

 •  
  til nettside   Ideen bak duften Kristiansand ble til da Britt og Elisabeth traff hverandre på Manhattan. De kom begge til New York med intensjoner om å sette sitt preg på og etablere seg i storbyen.

  Trykk på bilde for flere bilder
  Det ble naturlig å gå sammen for å realisere drømmen om å starte sitt eget selskap innenfor kosmetikkindustrien. Målet var å skape et produkt av høy kvalitet, og resultatet er en moderne herreduft med et unikt særpreg, som formidler et tydelig og sterkt image.

  Britt og Elisabeth har sterke bånd til Norge og er stolte av sin bakgrunn. Produktet har de derfor valgt å oppkalle etter en av Norges vakreste byer; Kristiansand, som er Britts hjemby.

  Selve produksjonen av produktet og selskapet har fast base i New York, det var derfor naturlig å tilføye navnet på byen til det offisielle navnet på produktlinjen. Dette er også en evig påminnelse om hvor drømmen startet og hvor den ble til virkelighet.

  Vi spurte Britt og Elisabeth hva New York betyr for dem:  

  "New York er mulighetenes by. Selv om vi har bodd her i flere år, blir vi fortsatt bergtatt av Manhattan skyline. Menneskene her er veldig ”tilstede”, de vil noe, akkurat som oss. New Yorkere flest har flyttet til byen for å leve ut drømmen sin på en eller annen måte, med andre ord det perfekte sted og la seg inspirere, av selve byen eller av andre menneskers suksess. Noen her vil bli skuespillere, andre musikere eller designe klær, men felles for alle er vel et ønske om å skape noe unikt. Derfor møter man sjelden fordommer eller jantelov her borte, noe man ofte støter på i Norge dessverre. Folk flest i New York er heller nysgjerrige og vil prøver å finne en måte de kan hjelpe deg å nå målet ditt, enten det er via kontakter eller gjennom gode tips og råd. Dette var en av hovedgrunnene til at vi valgte å utarbeide produktet vårt i "The Big Apple".

  New York har til alle tider inspirert mennesker, enten det er 2 jenter fra lille Norge eller berømte filmskapere. Hvor enn du beveger deg i byen er det ting som kan trigge kreativiteten. Når vi skulle skape duften vår lot vi oss inspirere av alt fra sexy, stilfulle mennesker vi så på gata, utelivet i byen, luksus og glamour i områder som Soho eller nostalgiske 5th avenue. Ikke minst ville vi at duften vår skulle avspeile den spesielle "New York -atmosfæren" som vi definerer som evig innbydende, sexy og tidløs."
     


   
 


2

John Kjekstad

 •  
  til nettside   Helikopterpiloten John Kjekstad fra Røyken i Buskerud startet i 1985 opp selskapet Helicopter Flight Services på Long Island i New York. I 1992 flyttet han selskapet til Manhattan, og driver sightseeing over New York, chartertrafikk og opplæring.
  Trykk på bilde for flere bilder
  Han har bl.a. hatt Harrison Ford som elev. Trafikken foregår fra Downtown Manhattan Heliport, som ligger like ved Staten Island Ferry på sørspissen av Manhattan. Kjekstad driver også selskapet GlobalAirCharters.com, som har Gulfstream jetfly til leie.

  En drømmetur over Manhattan skyline er ikke langt unna, besøk siden HeliNY.com.
     


   
 


1

Morten Sohlberg

 •  
  til nettside   Morten Sohlberg fra Oslo har, sammen med sin kone, de siste 10 årene åpnet 4 restauranter på Manhattan. 3 av de under navnet Smörgås Chef og en ved navn Crêpes Du Nord. Oppskriften er scandinavisk mat, topp kvalitet og perfeksjonisme i alle ledd.
  Trykk på bilde for flere bilder
  To av restaurantene ligger i Financial District - Smörgås Chef og Crêpe Du Nord som i tillegg til scandinaviske kjøkken; har en sterk touch av det franske kjøkken. Smörgås Chef er også representert i Midtown og West Village. Smörgås Chef konseptet er ikke bare scandinavisk i matveien, men også restaurantenes design bærer preg av det skandinaviske. Morten har selv stått for det meste av arbeide i etableringen.

       

  Morten har også bygd opp menyene fra bunn med grundig testing av de forskjellige rettene, og står selv for interiør og design. Han kan plutselig dukke opp i restauranten med både verktøykasse og drill for å gjøre utbedringer. Å lykkes i New York, å leve og bo der, er en drøm mange har. Men for de aller fleste forblir det kun en fjern drøm. Men Morten har klart det! Oppskriften er hardt, grundig og mye arbeid.