Trykk for st&oslsh;rre
 
 

     
0

Chelsea - neighborhood

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

The Chelsea neighborhood har opp gjennom historien vært gjennom mange endringer. Området er et av de eldste i byen, og fikk sitt navn da engelskmannen Thomas Clarke kjøpe tomteområdet her. Han kalte det Chelsea for å gjøre honnør på et sykehus for soldater i hjembyen London.

Havneområdet, Chelsea Piers, var en gang det mest trave havnene i verden. Dette medførte at området boomet av industri. Og det var også akkurat her at Titanics planlagte ankomst skulle finne sted 16. april 1912. Et jernbane anlegg over bakke nivå ble bygget for å knytte området sammen med Battery Park i Financial District. I dager er deler av dette jernbane anlegget kjent som parkområdet The High Line.

Chelsea var også New Yorks teater distrikt. Det ble bygget en rekke teater og operahus i området på 1880 og 90 tallet. Disse bygningene var vakker dekorert både utvendig og innvendig. En fantastisk arkitektur og dekor av de beste fra den tiden. Dessverre har alt dette gått tapt.

I dagens Chelsea finner du alt det hjerte begjærer. Kunst og kultur, aktiviteter og trening, uteliv og restauranter. Chelsea har de siste 10-15 årene blitt et ettertraktet nabolag å bo i for mennesker i alle livsfaser.

 
 
2

Peter McManus Cafe

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart

  152 Seventh Avenue and 19th Street. Jeg digger de litt "brune" stedene. Gamle barer og restauranter, som har overlevd finanskriser og krakk.

  Trykk på bilde for flere bilder  Peter McManus Cafe er et slik sted. Byens eldste familie drevne bar.

  Stedet ligger på 152 7th Ave på hjørnet av 19th Street i Chelsea området og er på listen over NYC 100 beste barer.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I NEW YORK!  Peter McManus Cafe har blitt brukt flere ganger i film og tv. Bl.a. i Seinfeld episoden der de gjør casting til pilot episoden av ”Jerry”. Jerry møter dama som skal spille Eleine på dette stedet. Men siden Seinfeld ble spilt inn i LA, er det bare utsiden av puben som ble brukt. I serien har stedet brune møbler, i virkeligheten grønne. Andre film og tv produksjoner som stedet har vært scene for er: Radio days, Highlander, Keeping the faith, og Law and order. Se hva New York Magazine skriver om stedet her.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Fra Highlander

  Trykk for st&oslsh;rre


  Gamle familiedrevne barer og restauranter var noe at det første jeg var opptatt av da jeg startet på Mitt New York. Peter McManus Cafe er et slik sted. I dag drives stedet av 4. generasjon McManus ved fornavn Justin.
   
   
   
   
  Slike steder forsvinner som dugg for solen på Manhattan fortiden. Men nå ser det ut som Peter McManus Cafe er reddet for denne gang. 


  
Jeg føler virkelig det haste med å besøke slike steder. Når du er i New York må du ikke la sjansen gå fra deg til å besøke noe av The Old New York, Like It Once Was.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre

   


   

 

                             
 
  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer