4

Yaffa Café

 •  
  til nettside   se på kart 97 Saint Marks Place mellom 1st & A. (212) 677-9001. Jeg stakk hodet beskjedent innenfor døra en veldig tidlig morgen og spurte om stedet var åpent. En kokk og en servitør satt og spiste frokost. De så opp på meg med et undrende utrykk, og begynte samtidig å le.  
  Trykk på bilde for flere bilder


  "We`re open 24/7, welcome!". Et perfekt sted for nattranglere og søvnløse. I party gata Saint Marks Place finnes en døgnåpen kaffe og restaurant med flott ute servering i bakgården. Stedet har en koselig atmosfære, designet er leopard og zebra mønster bladet med varme farger. Her samles unge, urbane mennesker til alle døgnets tider for caffé latte eller et glass rødvin. Menyen er typisk amerikansk, og det er ikke noe å si på prisene.
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I NEW YORK!   


   
 5

Blarney Cove (CLOSED)

 •  
  til nettside   se på kart I 510 East, 14th Street mellom Ave A & Ave B i East Village ligger den styggeste og dårligste baren jeg har besøkt i New York. Men med andre ord en av de beste dive barene!  

  Trykk på bilde for flere bilder

  Interiøret er ikke spesielt pent eller bar-aktig, og betjeningen er uhøflig og svært skeptiske til en fyr med kart i den ene hånden og et fotoapparat i den andre. ”What do you want!?” er velkomsthilsen, kartet og fotoapparatet forsvinner fort ned i lommen. ”A beer..a Bud” svarer jeg bestemt, og den kommer. ”Were are you from?” spør gubben bak baren, uten at han klarer å skjule at han ikke liker meg. ”Norway” svarer jeg, og bargubbens tilleggspørsmål er: ”And what is going on in Norway?” mens han legger begge håndflatene på bardisken og lener seg litt mer over mot meg. ”The weather is bad, and the government is crazy” svarer jeg kjekt. ”Ha! Same as here!” svarer han og løsner litt opp. Jeg får drikke ølen min i fred, og med bare en liten slurk i igjen på flasken tar jeg opp fotoapparatet igjen. En dame har overtatt plassen bak baren, og før jeg rekker å si noe får jeg streng beskjed om å ikke ta bilder. Skal du ta bilder må du spørre Popeye, han er sjef her. Og Popeye kommer tilbake. Nå er glimtet av vennlighet jeg kunne spore for litt siden borte igjen. Jeg får en tale om kundenes anonymitet og får direkte beskjed om å forlate stedet.
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I NEW YORK!  Vel ute på fortauet igjen, knipser jeg likevel noen raske bilder. Blarney Cove var også en opplevelse, og anbefales av MittNewYork.no som et noe annerledes bar besøk!