9

Delmonico's

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart

  56 Beaver Street.
  Ikonisk restaurant i Financial District som har eksistert siden 1837. Ja du leser riktig, 1837.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Samtidig som dette er en high-end restaurant for Wall Street eliten, er dette også et sted som på godt og vont har vært vitne til hvordan Amerika har blitt Amerika Dette var vel egentlig landets første fine restaurant. Her har Mark Twain vært stamgjest. Sammen med Abraham Lincoln, som hadde potetmos med ost og brødsmuler for favoritt rett.

  Trykk for st&oslsh;rre  Stedet byr fortsatt på sine signatur retter som Delmonico’s biff og hummer og østers. Prisene er selvfølgelig i øvre sikte. Men som et slik historisk sted er gøy å kunne oppleve steders atmosfære. Interiøret er av viktoriansk stil, med mørke møbler, plysj gardiner, mønstrete tapet, og noen fantastiske malerier. Og tenk på det når du besøker Delmonico’s, kanskje du sitter i samme stol, ved samme bord som en historisk person.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   


   
 
 
 
7

Pearl Diner

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 212 Pearl Street Financial District.
  Klassisk diner fra 1960 tallet, klemt ned mellom skyskraperne i Financial District. Åpent fra 0600 til 2100. Søndag 0800-1700.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  En av svært få gjenværende "stand alone" diners i på Manhattan. Pearl Diner har absolutt alt som tilhører en klassisk amerikansk diner.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg elsker en god, gammel amerikansk diner. Diners er typisk "americana" og 50 og 60 tallets USA symbol på datidens møtesteder både i byer og på landet. På samme måte som kaffebarer er nåtidens trend.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Er du klar for en billig, klassisk New York frokost, lunch eller ettermiddags matbit er dette stedet. Det er lurt å unngå lunch tiden i Financial District selvfølgelig, da er det stinn brakke. Men stikker du innom off-peak så er rolige tilstander og du kan nyte på måltidet og dette klassisk-historiske stedet.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   


   
 


6

The Dead Rabbit

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart Utmerkelser for ”Best bar in America 2014” og ”International Bartender of the Year Award”. Går ikke upåaktet hen. Det er klart folk strømmer 30 Water Street.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Sean Muldoon og Jack McGarry har klart å gjenskape et irsk miljø og interiør som tar gjestene tilbake til livet da mange 1000 nordirske immigrantene kom til New York på midten av 1800 tallet. Hundrevis av bilder henger i taket av folk fra Belfast og Nord Irland, som forteller en historie sammen med bildene på veggene.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det er først og fremst de 145 typene av irske whiskey som gjøre dette spesielt. Den største samlingen av irsk whiskey i Amerika. Halvparten av drinkene er whiskey cocktails og med bartendere med mange års erfaring og topp folk fra faget gjøre dette til en suksess.

  The Dead Rabbit har hentet navnet fra den mest kjente irske gjengen som opererte i New York på midten av 1800 tallet. Navnet har ikke noe gjøre med menyen av småretter som serveres. De tilbyr småretter med topp kvalitet og smak, anbefales!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Baren i første etasje åpner kl 11. Men det er 2. etasje som åpner kl 17 som er selve juvelen. Her blir det venteliste ja.

  Til slutt må jeg jo neven deres Irish Coffee, som hevdes å våre den beste i verden!   


   
 


5

White Horse Tavern

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 25 Bridge Street. Dette er nårmest en "glemt" bule. I bakgaten mellom State Street og Broad Street, gjemt mellom de enorme og kontorbyggene av massiv granitt, dukker plutselig en smal 5 etasjes gård opp.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Det ser nårmest ut som de glemte å rive den da de bygde de omkring liggende skyskraperne.

  Dette er stedet for Early morning drinkers. Hvem skulle tro at det er marked for en Dive bar i Financial District som åpner kl 0800 om morgenen? Du vil bli overrasket over hvor mange i blådress og hvit skjorte som trenger en styrkedrink før de går på jobb, for å komme seg gjennom dagen. Og noen er tilbake i lunsjen også. Etter jobben er det på'n igjen, og utover kvelden fylles også de to neste etasjene opp. Her er det som sagt mye stamkunder.

  Dette er ikke et sted mann uten videre dropper innom på en fest-kveld. Det ligger gjemt i en gate som ikke kanskje har kjempelyst til å gå i etter mørkets frembrudd. I tillegg er Financial District ganske øde, etter at etter-jobb-drikkerne har dratt hjem.

  Men jeg anbefaler likevel å stikke innom. Her har du tre etasjer med brun pub. Nabolagets billigste drikke og skikkelige båser med skinn seter og høy rygg. Og hvis du ønsker å skravle litt med forskjellige New Yorkere, få et helt ok måltid av tradisjonell amerikansk bar-mat, eller bare rett og slett slippe å se en eneste turist.

   


   
 4

Fraunces Tavern

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 54 Pearl Street, på hjørnet av Broad Street, Financial District. Fraunces Tavern er restaurant, bar og museum i det historiske området downtown. Bygningen er den eldste, bevarte bygningen på Manhattan. Her er historie tilbake til tidlig 1700 tallet.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Etienne " Stephen" DeLancey bygget den nåvårende bygningen i 1719, som et herskapshus. Hans arvinger solgte bygningen i 1762 til Samuel Fraunces som konverterte den bygningen til en kro, som ble meget populår.  Før den amerikanske revolusjonen, var dette sosialt samlingsted, ikke bare for tørste. Men også et sted for å bli oppdatert, datidens Facebook. Her var det tilgang på aviser, og høytlesing for de som ikke kunne lese. Dette var stedet for å holde seg oppdatert på hva som skjedde i samfunnet. Informasjon om lover og regler, samt generell utvikling i New York og landet forøvrig. Fraunces Tavern var også samlingsted for Patriotene, de som stå bak revolusjonen og formet det Amerika vi kjenner i dag. Frihet og mulighetenes land. Etter at britiske tropper ble kastet ut av New York og USA i 1783, holdt general George Washington festmiddag her, i The Long Room for sine offiserer. Dette var et helt spesielt øyeblikk i USA´s historie, og var startskuddet for denne store nasjonen.  Mye har skjedd i denne bygningen opp gjennom tiden som har satt sitt preg på USA og New York. Mer om dette kan du lese på Wikipedia.

  Vi anbefaler at du besøker Fraunces Tavern når du er i New York. Her kan du spise og drikke i mange forskjellige rom og barer. Her ligger historien i veggene og interiører.

  I tillegg inneholder huset et museum, som bør besøkes. Les mer om museet her… Kommer!

     
   

  Eddie Travers

  forteller om Fraunces Tavern.
     
   

  Fraunces Tavern

  flott reportasje, med utfyllende informasjon om stedet.

   


   
 3

Bridge Café (under oppussing)

 •  
  til nettside   se på kart 279 Water Street hjørne av Dover Street, Financial District. Fra 1794! "The Oldest Serving Tavern in New York! Ett av de aller eldste gjenvårende bygninger på Manhattan.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Siden åpningen i 1794, har etableringen vårt bordell, pirat bar, ungarsk restaurant, sjømatrestaurant og mye, mye mer.

  Dette er et fantastisk sted, og bør besøkes. Siden Bridge Cafe ligger nårmest "under" Brooklyn Bridge, anbefaler vi lunch eller middag her etter en romantisk tur på broen.  Bruk våre vedlagte linker og sett deg litt inn i Bridge Cafes lange historie. Som historien om Ms Gallus Mag som var en 2 meter høye irske dørvakt som beit, eller kuttet ørene av bråkmakere i baren, for så å samle de avkuttede ørene i en krukke over baren. Noe som visstnok skal ha inspirert til en scene i filmen Gangs of New York. Tenk hvis disse veggene kunne snakke.

  Vi anbefaler Bridge Cafe, også på grunn av maten. Tradisjonell amerikansk mat, til normale priser. Godt utvalg av drikke. Søk opp på Tripadvisor, og sjekk hva andre gjester har opplevd.  Om det ikke har vårt mye merkelig med dette stedet oppgjennom over 200 år, så produserer de faktisk i dag, egen honning fra egne bikuber på taket!

     
   

  The Boss Adam

  forteller om historien, spøkelser og menyene på Bridge Cafè.
     
   

  Attitude Adjustment Hour

  forteller historien om Bridge Cafè og området Seaport, og programlederen blir litt full mot slutten.

   


   
 2

Nassau Bar

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 118 Nassau Street. Det fines mange dive barer I New York. På norsk vil vi kalle det et "brunt sted". Typisk for disse er lange barer i smale og nedslitte lokaler. Nassau Bar er en av de beste dive barene i New York.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Stedet åpner kl. 1100, og når du kommer innenfor døren i det mørke lokalet tar det noen sekunder før øynene oppfatter noe som helst, men etter hvert får du oversikt og finner veien til baren. Det som gjør denne baren spesiell er at betjeningen i baren er kun jenter – i bikini!, og de ser ok ut også. De er hyggelig, pratsomme, og yter god service.

  På kveldstid endrer stedet litt stil, da dukker nemlig en del Wall Street typer opp. En gjeng i dress og blå skjorter tar seg til rette, og føler seg nok ganske trygge på at dette er et sted konene ikke vil oppdage dem.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Er du ute etter å komme litt unna turist gruppene rundt Wall Street, Century 21 og Ground  Zero, er ikke Nassau Bar langt unna.

   


   
 1

Cowgirl Sea-Horse

 •  
  til nettside   se på kart I 259 Front Street på hjørnet av Dover Street ligger en liten, bortgjemt café med det merkelige navnet "Cowgirl Sea-Horse". Stedet ligger under Brooklyn Bridge, på Manhattan siden - i den delen av Financial District som kalles Seaport Historic District.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Dette er absolutt et av mine aller største favoritter i New York og er ett av mine ”hemmelige” steder. Stedet drives av noen kuule jenter som skaper god stemning, lager veldig god mat og blander noen sinnssykt gode drinker!