2

Shake Shack

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart

  I Madison Square Park. Det tok meg 10 år før jeg spiste en Shake Shack burger. I 2004 åpen Shake shack sin første burger kiosk i parken ved strykejern bygningen.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Trykk for st&oslsh;rre

  Etter å ha passert den lange køen mange ganger, ga jeg til slutt opp, og stilte meg bakerst for å se teste mine kø-egenskaper.

  Trykk for st&oslsh;rre

  New Yorkere er vant til å stå i kø, og når fremdriften er god, begynte jeg å glede meg til min første Shake Shack burger. Etter at en gruppe franskmenn måtte gi opp sin stolthet og bruke det engelske språk for å få bestilt noen burgere, var det min tur. Jeg gikk for en original Shake Shack burger med frites, og en Sprite. Det serveres også øl for de som måtte ønske det.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Så kom tålmodighetsprøve nummer 2. Ved bestilling av mat får mann uttelt en elektronisk enhet som blinker og piper når din bestilling er ferdig. Da kan du gå i neste luke å hente maten. I mellomtiden fant jeg meg et ledig bord i parken, og satte meg ned.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Den franske gjengen, som også hadde fått utdelt samme varslingenhet, var nok sulte, for de stilte seg foran utleverings luken umiddelbart etter bestilling, og sto i veien for alle de som han hadde ventet 10 minutter og skulle pukke opp sin mat.

  Omsider var det min tur, og jeg kunne endelig sette tennene i denne myte omspunnende burgeren. Og den skuffer ikke. Akkurat passe stekt kjøtt, men friske og sprø grønnasker og en god dressing. Samtidig som jeg glefser i meg nok en munnfyll av burgeren, dukker et kjendis-ansikt opp i side synet, og lurer på om jeg kan holde av nabobordet mens han henter maten sin.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Flere Shake Shack finner du på deres hjemmeside shakeshack.com  Trykk for st&oslsh;rre

      

 
 
 1

Old Town Bar

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 45 East 18th Street, Flatiron. Old Town Bar er en av svært få i sin sjanger. Å gå gjennom døra her, er som å gå gjennom en tidsportal. Her går du rett inn i historien - som inn i en gammel film, og stedet har nettopp blitt brukt i mange filmer.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Et smalt lokale med en solid mahognybar som strekker seg gjennom nesten hele lokalet. Båser på motsatt side, og store speil på begge langveggene. Gamle fliser på gulvet og gammelt dekor i taket.
  Til og med urinalene fra 1910 har blitt verneverdige, fått spesiell oppmerksomhet fra selveste Bloomberg, New Yorks ordfører. Stedet har hatt navnet Old Town Bar siden forbudstiden, men har hele tiden vært restaurant siden bygget sto ferdig i 1892. Området besto av en stor del tyske immigranter, stedet har vært drevet av tyskere.
  På Old Town Bar er det ingen høylytt musikk, og ingen tv. Dette er et sted, hvor man kan snakke sammen. Enten med dine venner, eller bli kjent med andre. Forfatteren Frank McCourt beskrev Old Town Bar slik: King of New York bars, a place where you still can talk.

  Filmer som har scener fra Old Town Bar: Man on a Ledge, The Devils Own, The Last Days of Disco, Boiler Room.

     
   

  The Ovner Gerard

  forteller historien om fantastiske Old Town Bar.
     
   

  Time Out New York

  anbefaller Old Town Bar, sjekk denne videoen.