2

Holland bar

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

532 Ninth Ave mellom 39th og 40th Street. Garment District. En av de ”værste” dive barene på Manhattan. Et virkelig ”høl i veggen” uten hverken sjarm, historie eller kult interiør.


Trykk på bilde for flere bilder
 
ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!Slike steder betegnes også som ”Old Man Bar”, og det sier sitt. Her er neppe noe daglig renhold. Gulvet er så skittent og klissete at det er som å gå på lim. Barkrakkene gamle, skitne og seige. De fleste av forskjellig type. Ingen har brydd seg om at dette egentlig skal være et koselig sted.

Trykk for st&oslsh;rre
Vel, det har en stor TV over inngangen til dassen. Så når Rangers spiller f.eks., så sender de det. Over baren henger et stort neon lys skilt av bokstaver som forteller stedets navn. Så du vet hvor du er. Og det kan jo være greit.

Trykk for st&oslsh;rre
ølet koster 3$ og utvalget er Bud og Millers på fat. Millers er min favoritt. Smaker mye dere enn Bud, og det er ikke alle steder som har Millers på fat. I tillegg byr Holland bar på gratis popcorn. Genialt! Det serveres også sprit her. Drinkene koster rundt 5$.

Trykk for st&oslsh;rre
Dette er et sted å bli drita på en billig måte. Noe ungdom og studenter setter pris på i helgene. Men på dagtid er mest eldre stamkunder her. Tørste sjeler som har bodd i nabolaget i årevis. Det er disse typene det er kult å komme i snakk med, lokale helter har ofte gode historier å dele.

Garment District er også kalt Fashion Dristrict, og ligger inneklemt mellom Chelsea, Hell’s Kitchen, Midtown og Theater District.

  
 
1

El Sabroso

 •  
  til nettside   se på kart 265 West 37th Street mellom 7th Ave og 8th Ave Åpningstider: man-lør 07-17.
  I det jeg noe nølende skyver opp den av de to industridørene, og entrer El Sabroso, blir jeg møtt av hilsenen: “How are you, my friend?” Det er eieren Tony Molina som smilende tar i mot meg.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Her serveres billig og smakfull latinamerikansk mat av Ecuador fødte Tony, som kjøpte stedet for over 16 år siden. Oppskriftene ble arvet fra en dominikanske kvinne som jobbet for den den forrige eieren. Men hun nektet først å røpe sine hemmeligheter, og til tross for nye eier, møtte hun likevel opp i god tid før åpning kl 0700 får å videreføre sine tradisjoner.

  Det er uvisst hvor lenge dette stedet har eksistert som serveringssted, men at det har tjent som lunch sted for tekstilarbeidere i flere tiår er sikkert. Selv om Garment området har endret seg fra rent tekstilfabrikk området, til mer lager, produksjon, utstillinglokaler for de store motehusene, har El Sabroso overlevd som serveringsted.

  Som du ser av bildene er det ikke noe fancy sted. Mange kommer innom for take-away, men noen finner også roen ved disken. Her kommer folk fra de fleste sosiale klasser. Tony forteller om sine opplevelser når to jålete modell jenter entre stedet med stor skepsis, men går likevel ut med stekt kylling til lunch. For å komme løpende tilbake senere på dagen for take-away for middag.

  Her er noe anderledes for dere som søker sjelen i New York. Ta en tur på El Sabroso, hvis du finer det. Se etter skiltet over lagerinngangen.