Trykk for st&oslsh;rre 
0

Garment District

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  
 
 

Garment District er et område de fleste er innom når de besøker New York. Uten kanskje at de er helt klar over det. Selv har jeg bodd og hatt mange kule og uforglemmelige opplevelser i området. Som den gangen jeg møtte en forkledd Mickey Rourke på gaten rett uten for Port Authority.Tilnavnet The Fashion District kommer av at flesteparten av byens motehus og moteindustri har showrooms og design-, og produksjonslokaler. Her er kort vei mellom designere og leverandører av tekstiler og materialer. De travle gatene oppleves som en maurtue av mennesker som frakter stativer av klær inn- og ut av de enorme lokalene. Varebiler med tonnevis at stoffer, full size utstillingsdukker, fotografer med store kofferter, tegnere med dokumentmapper i A6 format. Bud som med livet som innsats, levere alt fra lunsj til pakker mens svetten glinse i pannen. Dette er New York, der hvor aller har det travelt. Det hvor alle ser etter en shortcut i et trafikkbilde og lydnivå som minner mer om en by i sør-øst Asia.På en kafe kan jeg overhøre en ung entusiastisk kles tegner forsøke å selge sin ide til en noe eldre dame. Den unge damen, i en konservativ stil, så vel hår sminke og klær. Den eldre damen, hvor rynkekremens manglende virkning er forsøkt skult i et kraftig lag pudder og rouge, bevist eller ubevist lar øynene fokuserer på alt annen en sin samtale partner. Hun ser ut til å drikke te. Den kraftige blå fargen rundt øyene, det høye håret og klærne, ser for meg ut som hun er stuck i 70 tallet. Faktisk en ganske absurd observasjon. En modell bestiller en kaffe latte med 0-fat milk og et glass vann med sitronskive til lunsj, bringer verden tilbake til det normale.Ute igjen observere jeg en mann på andre siden av gaten. Jeg kan ikke se ansiktet hans, dels fordi det er gjemt bak solbriller, en caps, og derpå en enorm hette fra hettegenser. Jeg se han fra siden og han er kledd i altfor store klær. Ser ut som en boms, uteligger. Hette genseren er brun, buksene, som er veldig vide i beina er beige. Men det er noe ved han som ikke stemmer. Selv om klærne skulle tilsi at han er en boms, er det noe med måten han går på, kroppsholdningen som sier neo helt annet. Ermene på den brune hettegenseren er trukket halvveis opp på underarmen. Jeg kan se han har gullarmbånd på den ene armen, og en klokke på den andre. Jeg legg også merke til noe annet, fingertuppene. De er klumpete. Neglene er runde og store. Jeg vet om en person som har slike fingre. I det jeg har kommet meg over gaten har personen rundet gatehjørnet og er på vei fra meg. Jeg må sette opp tempoet for å ta han igjen. Jeg bestemmer meg for å prøve å passere han, komme opp på siden og se om jeg kan kjenne han igjen. Om dette faktisk stemmer.
Vel oppe på siden, er jeg nesten ikke i tvil. Jeg ser på fingrene, jeg har sett de før, på film og bilder. Jeg snur på hodet og oppdager at jeg faktisk går ved siden av Mickey Rourke. Eller Philip Andre, som han egentlig heter. Det husker jeg ikke der og da. Eller skulle jeg snakket til han med det navnet.

«WOW! Sorry Sir! But I can’t belive its really you!» Klarer jeg å melde, før jeg blir starstrucked.
Han smiler litt og svarer: «I can’t belive you know it’s me!»
Så tuller vi og tøyser litt, før vi går å tar oss en øl.
Selvfølgelig var det ikke det som skjedde. Men jeg klarer å ståttre ut av meg: «You wanna grab a beer?» «No, I don’t have time for that, but nice to meet you. Have a nice day!»
Wow! Jeg snakket nettopp med Mickey Rourke. Han som en gang på 80 tallet var verdens kuleste type. Jeg kunne se filmene hans om og om igjen. Ingen var kulere en Rourke’arn. Og nå 20 år senere har jeg faktisk møtt han!

Selve produksjonen av klær har forsvunnet fra Garment District for lenge siden, har likevel de store merkevarer som Carolina Herrera, Oscar de la Renta, Calvin Klein, Donna Karan, Liz Claiborne, Nicole Miller og Andrew Marc har utstillingslokaler, produksjonsanlegg eller støtte kontorer i Garment District. 
 

 
3

District Social - Ekte amerikansk

Trykk for st&oslsh;rre
 
 


2

Holland bar

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

532 Ninth Ave mellom 39th og 40th Street. Garment District. En av de ”værste” dive barene på Manhattan. Et virkelig ”høl i veggen” uten hverken sjarm, historie eller kult interiør.


Trykk på bilde for flere bilder
 
ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!Slike steder betegnes også som ”Old Man Bar”, og det sier sitt. Her er neppe noe daglig renhold. Gulvet er så skittent og klissete at det er som å gå på lim. Barkrakkene gamle, skitne og seige. De fleste av forskjellig type. Ingen har brydd seg om at dette egentlig skal være et koselig sted.

Trykk for st&oslsh;rre
Vel, det har en stor TV over inngangen til dassen. Så når Rangers spiller f.eks., så sender de det. Over baren henger et stort neon lys skilt av bokstaver som forteller stedets navn. Så du vet hvor du er. Og det kan jo være greit.

Trykk for st&oslsh;rre
ølet koster 3$ og utvalget er Bud og Millers på fat. Millers er min favoritt. Smaker mye dere enn Bud, og det er ikke alle steder som har Millers på fat. I tillegg byr Holland bar på gratis popcorn. Genialt! Det serveres også sprit her. Drinkene koster rundt 5$.

Trykk for st&oslsh;rre
Dette er et sted å bli drita på en billig måte. Noe ungdom og studenter setter pris på i helgene. Men på dagtid er mest eldre stamkunder her. Tørste sjeler som har bodd i nabolaget i årevis. Det er disse typene det er kult å komme i snakk med, lokale helter har ofte gode historier å dele.

Garment District er også kalt Fashion Dristrict, og ligger inneklemt mellom Chelsea, Hell’s Kitchen, Midtown og Theater District.  
 
1

El Sabroso

 •  
  til nettside   se på kart

  2 I det jeg noe nølende skyver opp den av de to industridørene, og entrer El Sabroso, blir jeg møtt av hilsenen: “How are you, my friend?” Det er eieren Tony Molina som smilende tar i mot meg.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  65 West 37th Street mellom 7th Ave og 8th Ave. Åpningstider: man-lør 07-17.

  Her serveres billig og smakfull latinamerikansk mat av Ecuador fødte Tony, som kjøpte stedet for over 16 år siden. Oppskriftene ble arvet fra en dominikanske kvinne som jobbet for den den forrige eieren. Men hun nektet først å røpe sine hemmeligheter, og til tross for nye eier, møtte hun likevel opp i god tid før åpning kl 0700 får å videreføre sine tradisjoner.

  Det er uvisst hvor lenge dette stedet har eksistert som serveringssted, men at det har tjent som lunch sted for tekstilarbeidere i flere tiår er sikkert. Selv om Garment området har endret seg fra rent tekstilfabrikk området, til mer lager, produksjon, utstillinglokaler for de store motehusene, har El Sabroso overlevd som serveringsted.

  Som du ser av bildene er det ikke noe fancy sted. Mange kommer innom for take-away, men noen finner også roen ved disken. Her kommer folk fra de fleste sosiale klasser. Tony forteller om sine opplevelser når to jålete modell jenter entre stedet med stor skepsis, men går likevel ut med stekt kylling til lunch. For å komme løpende tilbake senere på dagen for take-away for middag.

  Her er noe anderledes for dere som søker sjelen i New York. Ta en tur på El Sabroso, hvis du finer det. Se etter skiltet over lagerinngangen.