3

2nd Avenue Deli

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

162 East 33rd Street, mellom Lexington Ave og 3rd Ave. Kips Bay nabolaget.
Av og til kommer jeg over steder som er så bra. Steder som er såå New York, at jeg nesten ikke har lyst til å dele det med mine lesere.Trykk på bilde for flere bilder
 
ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!

Trykk for st&oslsh;rreDette legendariske kosher meal eatery har eksistert i over 50 år. 2nd Ave Deli ble stengt i 2006 da eieren døde. Men ble gjenåpnet ett år senere av nære slektninger. Derfor er ikke lokasjonen akkurat på samme sted. Men navnet lever.

Trykk for st&oslsh;rre2nd Ave Deli minner vel mer om en diner enn en deli, siden det er bord og båser, akkurat som jeg liker det. Lokalenes interiør er i trivelig retro stil med fliser på gulvet og gamle teater plakater på veggene.

Trykk for st&oslsh;rreMen så over til det absolutt viktigste, maten. Bare tanken og bildene fyller munnen med vann. Jeg elsker pastrami sandwich. Her få du servert en av byens beste, om ikke aller beste. Skivene av røkt og gravet kjøtt, skjært i skiver så tynne som sommerfuglvinger. Det mørkerøde kjøttet stablet til en gedigen sandwich som knapt en alligator kan gape over. Kjøttet er så mørt, det smelter på tunga som iskrem. Utrolig.

Trykk for st&oslsh;rreServert sammen med passe sterk sennep, ikke søt. Og cole slawen er helt fantastisk. Crispy, men en prefekt blanding av majones og eddik. Og sist, men ikke minst en pickles så sur som batteri syre.

Trykk for st&oslsh;rre2nd Ave Deli har også masse annet på menyen. Fantastiske råvarer, i smakfulle og riktige kombinasjoner. Men for meg er det pastrami sandwichen som er en opplevelse av en annen verden, en verden som bare New York byr på.

Trykk for st&oslsh;rreDet er også kommet en ”avlegger” i Yorkville på Upper East Side.

Trykk for st&oslsh;rre

Trykk for st&oslsh;rre

  

 2

Desmond´s Tavern

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 433 Park Avenue south. Desmond´s er Kips Bay og Midtown South´s beste divebar. Stedet for full score av divebar ekspert Ben Westhoff, som har skrevet bok om disse stedene.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Her er en full service bar, hyllemeter på hyllemeter med brennevin flasker, og et rikt utvalg øl. Stedet er store på drinker, og kjører happy hour fra 1500 til 1900 på en rekke populære drinker, rød og hvit vin. Hva sier du til en Cosmopolitan til 4$? Eller en mugge Long Island Ice Tea til 8$? Eller bare ett glass vin til 3.50$? Detter er helt klart en bar hvor også dama vil trives.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Desmond´s har live musikk torsdag, fredag og lørdag. 6 TV´er gir varierende sendinger av både amerikanske og europeiske idretter. Det serveres selvfølgelig tradisjonell barmat som; munchies, sandwiches, steaks og burgers til ølen eller drinken, men dette er ikke noe middagsted. Det meste av matserveringen slutter kl 18. Men dette er et ypperlig lunch sted. Desmond´s har gratis wifi for sine gjester, og det går helt klart frem av stedets hjemmeside, at hipsters også er velkomne!

      
 1

Penelope

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 159 Lexington Ave, på hjørnet av 30th street. Penelope er en av mine favoritt steder for frokost og lunch/brunch, er jeg i område så er det verdt å gå de ekstra kvartalene vekk fra turiststrømmen og besøke Penelope. Dessverre er jeg ikke alene om å gjøre det.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Trykk for st&oslsh;rre

  Stedet er en meget populær nabolagskafé med rimelig priser, god mat, og trivelig stemning. "A home away from home", I tillegg til hjemmekoselig stil og "hjemmelaget" mat, har Penelope også eget bakeri, og bar. Stedet er en "lapskaus" av et sted, men det funker likevel. På kveldstid tar stemningen seg, som det hør og bør opp enda noen hakk, og det hjelper selvfølgelig at baren er åpen.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Penelope er et sted hvor unge mennesker, med forskjellig bakgrunn, fra de nærliggende nabolagene, Kips Bay, Murray Hill og Tudor City møtes.