Trykk for st&oslsh;rre 

                                                           
0

Lower East Side
- Manhattan's last frontier of cool!

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

Jeg elsker dette nabolaget!
I lengre tid har Lower East Side (LES) vært mitt absolutte favoritt område på Manhattan.

Her er så mye historie fra tiden da europeeisk immigranter dominerte området. I dag er det fortsatt mange spor etter våre forfedre som reiste til Amerika. The Tenement Museum er en av de. Dette er en tidskapsel hvor du kan oppleve hvordan livet var på siste halvdel av 1800 tallet og begynnelsen på 1900 tallet.

I dag er LES nabolaget som tiltrekker seg unge kreative mennesker fra alle samfunnslag. Mangfoldet av nyetableringer og klassiske og historiske Lower East Side lever side om side.

Du må besøke Katz Deli og Russ & Daughters. Men disse gamle stedene får virkelig konkurranse fra et bredt spekter av spennende nye spisesteder av høy kvalitet.

LES tiltrekker seg folk fra hele byen. Her er noe for alle, i alle prisklasser. Nightlife, dining og entertainment på Lower East Side er noe av det mest New Yorkish du kan oppleve for tiden. Helt fantastisk!

gothamist.com - dette visste du ikke.

Og mange gode tips er fra Freetoursbyfoot.com og Sonia Gil.

Trykk for st&oslsh;rre 
 


17

Dudley's

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart

  85 Orchard Street, hjørnet av Broome Street, Lower East Side. I mitt booming nabolag Lower East Side kan jeg dele med dere en av mine hemligheter.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Dudley’s har holdt det gående noen år, og passed the test. Siden 2012 har denne nabolags kaffen satset bredt med sunde og smakfulle retter av friske råvarer til nærmet alle døgnets tider.  Trykk for st&oslsh;rre


  I tillegg serveres cocktails og annet godt drikke ut i de sene nattetimer.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Kule lokaler som gir den rette New York-vibe. Her møtes lokale helter og heltinner besøkende som er In the New York State of Mind.

   
   
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Les hva andre mener om stedet. Søk HER!   

   

   

 15

Wassail

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 162 Orchard Street mellom Stanton Street og Rivington Street LES.
  Cocktail og cider-bar, og restaurant.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Konseptet er genialt, og jeg falt for stedet umiddelbart. Dette er New York første cider bar og utvalget og smaksvarianter av cider er fult på høyden med øl og vin.  Trykk for st&oslsh;rre


  I kjølevannet av Upcider i San Francisco og Capitol Cider i Seattle skulle det bare mange om ikke New York fikk raskt sin første cider bar. I Chicago er det planer for to cider barer i løpet av 2015, så cider er i ferd med å erobre tørste amerikanere.

  Trykk for st&oslsh;rre  Ca 100 sorter cider, mange av de på flaske men 15-20 på fat, gir nok å velge i. Takket være kyndig hjelp fra personalet finner de frem noen favoritter ved å dele ut smaksprøver. For de uvitende er cider mye mer enn søt kliss og rusbrus. Her er et meget stort antall varierende smaker, ettersmaker sødme, friskhet, tørrhet osv osv.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Utvalget er fra land som USA selvfølgelig, hvor det lages mye cider, men er her smaker fra Sveits, Chile, New Zealand og Japan m.fl.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Stedet drives av ekteparet Jennifer Lim og Ben Sandler. I tillegg til et rikt utvalg av cider, har de fått noen av byens beste bar tendere til å komponere en rekke velsmakende og spennende cider-cocktails. Men Wassail tilbyr også rød og hvit vin, samt øl hvis det skulle være ønske om det.

  Trykk for st&oslsh;rre  Jeg stusset over navnet Wassail, og ble forklart, uten at jeg forstå helt, hentet fra norrønt og gammel-engelsk og har flere betydninger i retningen av "be well".

  Trykk for st&oslsh;rre

  Wassail satser på sunde og helsebringende produktet. Noe som absolutt gjenspeiler menyen hvor du ikke finner noe form for rødt kjøtt. Derimot er maten som er laget av en menge spennende og tildels ukjente grønnsaker for meg.  Og til tross for at jeg var sulten, skuffet kjøkkenet ikke. Jeg bestilte et par retter et hva som så godt ut hos noen andre gjester, og jeg ble overveldet. Her får du noe nytt og spennende, nye smaker i form av drikke og mat. Wassail er en opplevelse, og anbefales på det sterkeste. God fornøyelse!

  Trykk for st&oslsh;rre

   

   

   
 
12

The Backroom Bar

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 102 Norfolk Street. Åpningstider: mandag - søndag 07:30 -
  The Back Room er kanskje den eneste speakeasy igjen New York City som opererte under forbudstiden, (1920-33) og som fremdeles eksisterer i dag.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Dette er en tidsreise i New Yorks underverden fra the prohibition-era. Det opprinnelige navnet var «The Back of Ratner». Her var musikk, dans og underholdning i de mørke 20 årene, og stedet var flittig brukt til forretnings møter av kjente gangstere fra den tiden, inkludert Bugsy Siegel, Lucky Luciano og Meyer Lansky.  Trykk for st&oslsh;rre
  Møter du Bugsy Siegel her, ikke lån penger av han!


  Besøk The Back Room og bruke samme skjulte inngangen som ble brukt for snart 100 år siden. Nyt en cocktail servert i en tekopp, slik de serverte alkohol under forbudstiden. Den vintage 1920 innredning, stilmøbler og det hemmelige rommet bak bokhylla, gir den perfekte setting for en date, bursdagsselskap, eller en uformell kveld med venner.

  Selv om karakterene kan ha endret seg, er energien, musikken og stemningen den samme som på 20 tallet. Du vil kanskje ikke se mange gangstere, men du kan være heldig å måtte mingle med Pearl Jam, Paul McCartney, eller Robert Plant. Selv om forbudet er over, lever tradisjonen videre på The Back Room!

   

   

   
 
11

Georgia's Eastside BBQ

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 192 Orchard Street, mellom Houston og Stanton street. Lower East Side. Åpningstider: mandag - søndag 1200- 2300.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Dette stedet får enormt mye ros for maten sin. Sørstats BBQ-kjøkken av ypperste kvalitet, og ikke nok med det, maten er i tillegg billig.

  Oppskriften, kvalitet og rimelig pris er ofte en metode som får kunder til å vende tilbake. I over 10 år har Alan Natkhiel holdt det gående her i Lower East Side, og har rukket å bygge seg opp en rykte og kundegruppe som gjør Georgia’s til en liten institusjon i nabolaget. Og lite er vel med det rette, for lokalet er ikke stort.

  BBQ kylling og ribs, samt pulled pork er deres spesialiteter, med hjemmelaget cole slaw som tilbehør.

  Vi er kjempefornøyde med lunchen, og vender gjerne tilbake.

   

   

   
 
10

Parkside Lounge

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 317 E Houston Street, mellom Attorney Street og Avenue B. Da jeg oppdaget HBO serien "Board to death" med Jason Schwartzman i hovedrollen, samt Ted Danson ( Cheers), Zach Galifianakis (Hangover) var jeg solgt.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  En fantastisk serie filmet i Brooklyn og Manhattan. Da hovedrolle innehaveren satt i baren på Parkside Lounge, måtte jeg sjekke opp om dette var et sted som eksisterte i virkeligheten.

  Dette så jo ut som noe som var akkurat i min gate. Men jeg har jo gått her mange ganger… hadde jeg virkelig ikke oppdaget denne bula før? Med de flotte neonlysene; Parkside Bar & Grill, så skulle det ikke være noe problem å oppdage dette. Kanskje jeg ikke akkurat har vært her på kveldstid før. Detter er ikke akkurat den mest opplyste delen av Lower East Side. Rett på sørsiden av Alphabet City, ikke den delen med det beste nattelivet heller.

  Ryktene sier at jazz legenden Charlie Parker spilte her. På bakrommet er det live musikk nesten hver kveld. ønsker du å slappe av med div. spill, så er det også mulig.

  Parkside Lounge tilbyr alt fra et bredt utvalg av whisky fra hele verden til klassiske cocktails. På søndager arrangeres "Liquid Brunch" med byens beste Bloody Mary som en bestselger. Stedet trekker mye stamgjester fra LES, East Village og Williamsburg. Man får følelsen av at egentlig alle kjenner alle på dette stedet.

   

   

   
 
9

Marshall Stack

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 66 Rivington Street, mellom Allen Street og Eldridge Street. Her en bar som har "alt". Dette er det perfekte drop in stedet for en god øl, eller en ett vinglass og kanskje en quick bite før du haster videre. Åpent: 1600 til 2400.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Eller du kan bli sittende her, med alt du trenger innen en armlengdes avstand, og bli kjent med en masse spennende mennesker.

  Hver gang jeg går hit, slår det meg hvor uformelt og enkelt alt kan være. Likevel føler jeg at dette er "den perfekte bar". Hvis jeg skulle åpne en bar, må den bli som denne. Her har de med enkelt interiør, og gode produkter, samt hyggelig betjening, klart å skape et sted som med egen tyngdekraft trekker deg inn fra gata. Du føler du opplever et ekte New York.

  Her serveres en rekke øl på fat og flaske, samt rikelig utvalg vin. På menyen står enkle, men smakfulle småretter i form av diverse utgaver at det som kan kalles sandwich.

  Lydnivået er passe, en jukebox sørger for gode klassiske rock som fordeler seg jevnt og behagelig i lokalet. Her er det faktisk mulig å føre en normal samtale, selv i et fult lokale. Litt trangt til tider, men New Yorkere er hyggelige og slipper deg alltid frem. Jeg trives på Marshall Stack, og føler meg alltid velkommen og som en av "gjengen" på dette stedet.

  Øl menyen på Marshall Stack kan du sjekkebeermenus.com.

   

   

   
 
                                                           
 
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer