Trykk for st&oslsh;rre
 
 

     
0

Morningside Heights

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

Morningside Heights ligger nord for Upper West Side, på oversiden av Central Park.
Et nabolag som er hjem til ærverdige Columbia University, Barnard College og flere mindre skoler.

Men dette er mer enn en "collage town". Det er selvfølgelig mange studenter her, men dette er også et flott middelklasse område, men masse historie, butikker, restauranter og parker.

I tillegg til legendariske Tom’s Restaurant som er kjent fra TV serien Seinfeld, er dette området fult av spennende, bra og billige spisesteder.


Trykk for st&oslsh;rre

 
 


1

Tom´s Restaurant

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  2880 Broadway, på hjørnet av W112th Street. Helt siden TV2 begynte å sende Seinfeld i 1992 har jeg drømt om å besøke dette stedet.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

  Seinfeld fans over hele verden har valfartet til Tom´Restaurant, som i Seinfeld heter Monk´s.

  Interiøret er selvfølgelig forskjellig, siden Seinfeld ble tatt opp i studio i Los Angeles. Men konseptet er det samme, "a real New York diner".

  Seinfeld tar for seg "livet" på Upper West Side, og dette er Jerry, George, Elaine og Kramer´s stamsted. Stedet ligger nærmest på UWS, og Jerry´s adresse i serie var West 83st.

  Da jeg og min samboer satte oss ned på Tom´s og bestilte dagens suppe og pastrami sandwich, var det ikke Jerry og Elaine jeg tenkte mest på, men Suzanne Vega, det var nemlig her på Tom´s Restaurant hun satt den dagen hun skrev sangen Tom´s Diner. Her satt hun ved baren og skrev ned sine betraktinger om hva som skjedde og hva hun observerte, dette ble til en sang.  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


   
   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


     
   

  Seinfeld

  En scene fra The Reunion i 2009, for en fantastisk serie, jeg elsker Seinfeld.
     
   

  George&Frank

  Må ta med denne scenen med far og sønn :-)
     
   

  Suzanne Vega

  er oppvokst i nabolaget, og hun satt på Tom´s Restaurant en skrev en av sine størte hits.


   
  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer