13

La Bonbonniere

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart

  Dette fancy navnet lurer ingen. Jeg har gått forbi denne hølet i veggen mange ganger og himlet med øynene.  

  Trykk på bilde for flere bilder

   

  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Trykk for st&oslsh;rre

  Adressen er 28 8th Avenue i West Village. åpningstider fra 0700-2200 alle dager.


  Men det flotte med New York er at fordommene kan lure deg. Ikke det at det skuler seg noen gourmet restaurant bak denne fasaden, men det er faktisk et diner med veldig mye sjel.

  Og ikke minst billig! For bare noen få dollar får du en burger, omelett, pannekaker eller en old-school milkshake. Dette er ikke noe sted for helse entusiaster og low fat fanatikere. Her får du en frokost, lunch eller middag for under 10 dollar, som holder deg mett i mange timer.  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre      
 
 
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Grønne lunger

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
11

Automatic Slim´s

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart733 Washington Street, på hjørnet av Bank Street.
  Åpningstider: tirs-ons 17:30 - 02:00 tor-lør 17:30 - 04:00
   

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  West Village beste nabolagsbar. I kontrast til mange av de nærliggende, er dette stedet å ta helt av! Dette er ikke stedet for å ta seg selv for høytidelig. Og hvor nærmere du kommer en tidlig morgen, jo mer livat blir det.

  En av nabolagets billigste happy hours, og det tiltrekker seg mye ungdom. Det serveres enkle, men smakfulle meksikanske retter. Men i helgene fjernes bordene ved 10 tiden, og stedet utvikler seg til ei skikkelig party-bule frem mot midnatt. Da blir det stinn brakke. Mye stamgjester, som liker å danse til Bon Jovi låter, og lignende musikk. Automatic Slim´s har jukeboks, så det er bare å velge dine favoritt låter.


  Selv liker jeg å besøke stedet utenom helgene. Alltid hyggelige mennesker å bli kjent med, og en trivelig betjening.

      
 10

Swine

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart531 Hudson Street. En ny type divebar møter fine dining har sluttet seg til, og etablert seg i West Village´s restaurant jungel. Swine er en vin-fokusert rock-'N' roll restaurant -"bule" på Hudson Street.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Bak konseptet står Cris Criswell og John McNulty. Ideen er en komfortabel bar med fokus på god vin og spennende cocktails, supplert med en unik mat utvalg.

  "Ideen er down and dirty vin sted med high-end servering" forklarer Cris. "Det har fungert perfekt. V iønsket å kombinere alle ideer og slå den inn i en stor ting, og det har en bit av en annen føler seg her som det gjør nede, men er fortsatt bundet sammen. Det er det beste fra begge verdener."

  Vi skulle bringe litt av East Village til West Village," sier John. Vin serveres fra tappekraner, og starter på $ 6 per glass. Utvalget av øl er stort, og amerikansk. Maten er som navnet sier, mye fra svin. Stedet har veldig mange spennende retter, det meste av litt magrere kjøtt, men helt fantastisk. Og prisene er det heller ikke noe å si på.

  Vi likte stedet veldig godt, og tror det har livets rett. Alltid spennende med steder som forsøker å kombinere motsetninger. Noen ganger funker det, hvis det finner sin identitet, og New York er absolutt steder hvor dette kan lykkes. Kombinasjonen kvalitet og utvalg i litt rocka, og shabbby omgivelser har vi sett mye av i Brooklyn.
  Lykke til Cris og John!

      
 9

Cornelia Street Café

 •  
  til nettside   se på kart29 Cornelia Street. Vi har vært innom den svært trivelige restauranten, cafeen, baren og underholdnings stedet Cornelia Street Café. Vi slo av en prat med eier og grunnlegger Robin Hirsch, som sammen med tre andre åpnet dette kunstner stedet i 1977.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Her har Suzanne Vega opptrådt, Fredspris vinner Roald Hoffmann holdt foredage, og medlemmer av Monty Python underholdt. Sjekk ut underholdnings programmet på stedet egen hjemmeside.

  Restauranten er anerkjent, og det serveres frokost, lunch og middag fra en variert meny. Stort utvalg viner, og kaffe. Samt et av områdets koseligste fortau kafeer. Som igjen har gjort at Cornelia Steet Café blir stadig brukt i TV serier og filmer.

  Selv påstår de at de ligger i Greenwich Village og det diskuteres om det er 7 AVE eller 6 AVE som avgrenser området. Vi i MittNewYork.no opererer etter det offisielle eiendomsmegler kartet, derfor ender Cornelia Street Café opp i West Village.

      
 


8

Blue Ribbon

 •  
  til nettside   se på kart34 Downing Street i West Village. Mellom Bedford Street og Varick Street ligger restauranten fra et tips på nettsiden TimeOut New York, nemlig Blue Ribbon Downing Street Bar.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  En liten, men koselig og intim vin bar, med et rikt utvalg av nokså eksklusive viner fra hele verden. I tillegg har de også et bredt utvalg av brennevin, med hovedvekt på Cognac og Whiskey. Små fingermatretter serveres også, for de som vil ha noe å bite i. Blue Ribbon konseptet består av flere restauranter i New York, alle med forskjellig tema. Rett over gaten for vin baren finner du Blue Ribbon Bakery Kitchen. Les hva andre besøkende mener om Blue Ribbon på Yelp.com.

      
 7

Blind Tiger

 •  
  til nettside   se på kart I elegante West Village, 281 Bleecker Street, mellom Jones Street & Commerce Street ligger en av de beste pubene for fatøl, om ikke den beste. Puben fører et bredt utvalg av fat- og flaskeøl, lokale som nasjonale merker.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Merkene er for det meste fra mindre bryggerier. Et perfekt sted for øl elskere. Her kan den selv den beste ølkjenner få en ny opplevelse. I tillegg serverer Blind Tiger billige og bra småretter, så det er ingen vits å forlate stedet for å få noe å bite i. Sjekk ut øl menyen på Blind Tiger`s egen nettside. Les også hva andre øltørste mener om stedet på Yelp.com.

      
 6

Lederhosen

 •  
  til nettside   se på kart 39 Grove Street (at Blaker Street), West Village. Tyske ølkneiper er en liten "kept secret" på Manhattan. På Lederhosen Wurst & Bierhaus får du alt det du trenger for å minnes oktoberfestivalen i München.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Pretzel, bauernwurst, schnitzel, Radeberger og Hofbräuhaus er ord som får tyske gourmet-kjenneres munn til å løpe i vann.

      
 5

The Spotted Pig

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart 314 West, 11th Street, West Village, hjørnet av Greenwich St. Bli ikke overrasket om du finner Kiefer Sutherland på dette stedet, og er han i godt humør stenger han gjerne døren og gjør kvelden om til en privat fest.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Dette er nemlig hans favoritt sted. Denne rocka castropuben er virkelig verdt et besøk, med eller uten Kiefer. Chef og medeier April Bloomfield lager helt fantastisk mat. Anbefaler middag eller Sunday brunch, men vær tidlig ute eller ta kontakt på telefon (212)620-0393 eller e-post: Info@TheSpottedPig.com for reservering.

      
 4

The Slaughtered Lamb Pub

 •  
  til nettside   se på kart 182 west, 4th Street, West Village (mellom Barrow St. og Jones St.) En skummel pub inspirert av mytene om blondiner, varulver og ofring av lam for beskyttelse mot onde ånder. En mystisk plass med en velkomstkomité i inngangspartiet litt utenom det vanlige!
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  De har et stort utvalg av øl, i kule omgivelser, til normale priser. En del turister i helgene, men perfekt for en formiddagsøl. Puben serverer også mat. Les hva andre mener om The slaughtered Lamb på Yelp.com.

      
 3

Cowgirl

 2

Tortilla Flats

 •  
  til nettside   se på kart 767 Washington Street, corner of W 12 Street. Her finner du et fest lokale helt uten sidestykket. Tex Mex og Margaritas står på menyen, og gjestene lar seg lett rive med.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Et perfekt sted for feiring av begivenheter sammen med vennegjengen. Her blir det garantert høy stemning. Vi måtte besøket dette sære stedet utenom åpningstid for å få tatt noen bilder, og kunne gi et inntrykk av hvordan det ser ut. Her blir det aldri for mye glitter og fjas. God fornøyelse! Les hva NYMag.com skriver om stedet. Tortilla Flats har også vært brukt som scene i filmen: She´s the one med bl.a. Cameron Diaz og Jennifer Aniston.

      
 
1

Smörgås Chef (CLOSED)

 •  
  til nettside   se på kart 283 West 12th Street - West Village
  58 Park Avenue - Midtown South Central
  53 Stone Street - Financial District
  Morten Sohlberg fra Oslo har, sammen med sin kone, de siste 10 årene åpnet 4 restauranter på Manhattan.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  3 av de under navnet Smörgås Chef og en ved navn Crêpes Du Nord. Oppskriften er scandinavisk mat, topp kvalitet og perfeksjonisme i alle ledd. To av restaurantene ligger i Financial District - Smörgås Chef og Crêpe Du Nord som i tillegg til scandinaviske kjøkken; har en sterk touch av det franske kjøkken. Smörgås Chef er også representert i Midtown og West Village. Smörgås Chef konseptet er ikke bare scandinavisk i matveien, men også restaurantenes design bærer preg av det skandinaviske. Morten har selv stått for det meste av arbeide i etableringen.

         Morten har også bygd opp menyene fra bunn med grundig testing av de forskjellige rettene, og står selv for interiør og design. Han kan plutselig dukke opp i restauranten med både verktøykasse og drill for å gjøre utbedringer. Å lykkes i New York, å leve og bo der, er en drøm mange har. Men for de aller fleste forblir det kun en fjern drøm. Men Morten har klart det! Oppskriften er hardt, grundig og mye arbeid.


    Her et innslag gjort av wikipages.com på Smörgås Chef i Stone Street i Financial District.