19

Fantastiske takterrasser i New York

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Du kan aldri forlate New York uten å ha tatt byen i øyesyn fra en av de fantastiske takterrassene som finnes i byen. Noen av de aller beste finners på toppen av hotellene.

  Trykk på bilde for flere bilder

  Men du behøver absolutt ikke å bo på hotellet for å kunne ta del i atmosfæren, utsikten, bassenget, baren og nattklubben som ofte er tilknyttet hotellets toppetasje.

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!


  The James

  27 Grand Street, hjørnet av 6th Avenue. SoHo. er en personlig favoritt. Bassenget er ikke det største. Men her på 18ende etasje. I hjerte av SoHo og kort vei til mine favoritt områder Tribeca og Lower East Side, er det ofte jeg stikker oppom på kveldstid og besøker nattklubben Jimmy.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg setter stor pris på den gjestfrie mottakelsen jeg alltid for på The Jimmy. Kombinasjonen av den litt mørke innredede nattklubb lokalet, kombinert med den flotte uteplassen, belysningen og den fantastiske 360 graders utsikten over New York kan virke rørende i mitt kjærlighetsforhold til New York.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Empire Hotel

  44 West 63rd Street. Upper West Side. Bor du lengre opp i byen er dette et fantastisk sted for å slappe av og nyte en New York-summer med cocktails og Manhattan skyline. Level R, som det heter på toppen er tilbyr en Empire-state-of-mind opplevelse nærmest hele døgnet. Her kan du faktisk drikke og spise utendørs hele året. Det er også ofte arrangementer på stedet, som oftes live jazz. I Love It!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STØRSTE ATTRAKSJONER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Pod 39

  145 East 39th Street. Midtown Murray Hill. På toppen av dette hotellet, som er et fantastisk bra og rimelig hotell finnes en takterrasse som en one-of-a-kind in New York. Takterrassen er av rød murstein og gir en litt ruin følelse. Iblandet terracotta og mexicansk preg og kjøkken er dette et high-end sted på et budget hotell.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Liker du å bo sentralt Midtown og jakter en et rimelig hotell som leverer mye for pengene er Pod 39 stedet for deg!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   

   
 
17

Rockefeller Center

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Rockefeller Center setter deg i den rette New York stemningen, garantert. Denne tradisjonsrike plassen byr alltid på noe spennende og overveldende.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Trykk for st&oslsh;rre


  Rockefeller Center er et kompleks av kontor- og forretningsbygg og teller i alt 19 bygninger. Rockefeller Center strekker seg over flere kvartaler mellom 48. og 51. gate, og mellom femte og sjuende aveny, i hjertet av Midtown på Manhattan.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Senteret er oppkalt etter John D. Rockefeller jr., som utviklet området i årene mellom 1929 og 1940. Dagens Rockefeller Center består av to ulike deler: de opprinnelige art-deco byggene fra 1930-tallet, og en rekke nyere skyskrapere langs sjette aveny, oppført på 1960- og 70-tallet. Den mest dominerende og berømte bygningen, GE Building (navngitt etter nåværende eier, General Electric), er med sine 260 meter New Yorks fjortende høyeste bygning.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Rockefeller Center representerer det beste av 1930-årenes arkitektur i New York. Senteret kan i tillegg by på et utall kulturelle og kommersielle opplevelser – fra fjernsynskanalen NBCs hovedkvarter og USAs største innendørs teater, Radio City Music Hall, til kaféer, offentlige kunstprosjekter og konserter.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STøRSTE ATTRAKSJONER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Blant annet TV-showene Saturday Night Live, Late Night with Conan O'Brien og Late Night with Jimmy Fallon blir sendt fra NBCs studioer i GE-bygget. På den berømte, nedfelte plassen foran den slanke skyskraperen blir det om vinteren anlagt en skøytebane åpen for publikum. Her blir også USAs høyeste juletre tent under en høytidelig markering hvert år.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Rockefeller Center er også åpent for besøkende, med muligheten til å ta heisen til toppen av GE Building. Køene er som regel kortere her enn ved Empire State Building.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Rockefeller Center på Wikipedia.

   

   
 14

Statue of Liberty

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Frihetsgudinnen eller Statue of Liberty, står på Liberty Island i munningen av Hudson River i New Yorks havn. Den ble avduket 28. oktober 1886 og var en gave til det amerikanske folket fra det franske folket som et symbol på landenes gjensidige vennskap. Etter hvert har statuen også blitt et symbol for frihet og demokrati.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Trykk for st&oslsh;rre


  På bronseplate som Frihetsgudinnen holder i sin venstre hånd er det inngravert: Give me your tired, your poor Your huddled masses yearning to breathe free. Diktet handler om om de millioner av innvandrere som strømmet til USA og om landets identitet.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Statuen ble tegnet av billedhoggeren Frédéric Bartholdi og er fremstilt i kobber over et stålskjelett konstruert av den franske ingeniøren Gustave Eiffel. Og det var den emigrerte norske sivilingeniøren Joachim Gotsche Giæver som stod for konstruksjonen av rammeverket til statuen der den er satt opp.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Frihetsgudinnen symboliserer at USA som det første land i verden hadde en moderne demokratisk forfatning, der alle var like for loven og ikke underlagt kongers og adelens tyranni. I høyre hånd holder hun en fakkel hevet mot himmelen, og i venstre hånd en tavle med innskriften "July IV MDCCLXXVI" (1776), datoen da den amerikanske uavhengighetserklæringen ble signert. De syv piggene på kronen symboliserer de syv hav eller de syv kontinter. Fakkelen lyser vei for andre land i en mørk og uopplyst verden. Statuen måler 46 meter, og er plassert på en 47 meter høy steinsokkel laget i USA. Nesen er hele 1,2 m lang.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STøRSTE ATTRAKSJONER!  Statuen er en populær turistattraksjon og normalt åpen for turister. Attraksjonen byr blant annet på et museum i selve statuesokkelen. Man kan ta trappene eller heis helt opp til statuens krone, der man har et godt overblikk over New Yorks havneområde.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Når du skal besøke Frihetsgudinnen finner du alt du trenger å vite her: Statue of Liberty & Ellis Island Tour.  Les mer om Statue of Liberty på Wikipedia. Statue of Liberty dukker ofte opp i filmer og er nr. 12 over lisen over de mest brukte Film Locations in New York. Sjekk liten her på On The Set Of New York.