17

Rockefeller Center

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Rockefeller Center setter deg i den rette New York stemningen, garantert. Denne tradisjonsrike plassen byr alltid på noe spennende og overveldende.
  Trykk på bilde for flere bilder

   

  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Trykk for st&oslsh;rre


  Rockefeller Center er et kompleks av kontor- og forretningsbygg og teller i alt 19 bygninger. Rockefeller Center strekker seg over flere kvartaler mellom 48. og 51. gate, og mellom femte og sjuende aveny, i hjertet av Midtown på Manhattan.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Senteret er oppkalt etter John D. Rockefeller jr., som utviklet området i årene mellom 1929 og 1940. Dagens Rockefeller Center består av to ulike deler: de opprinnelige art-deco byggene fra 1930-tallet, og en rekke nyere skyskrapere langs sjette aveny, oppført på 1960- og 70-tallet. Den mest dominerende og berømte bygningen, GE Building (navngitt etter nåværende eier, General Electric), er med sine 260 meter New Yorks fjortende høyeste bygning.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Rockefeller Center representerer det beste av 1930-årenes arkitektur i New York. Senteret kan i tillegg by på et utall kulturelle og kommersielle opplevelser – fra fjernsynskanalen NBCs hovedkvarter og USAs største innendørs teater, Radio City Music Hall, til kaféer, offentlige kunstprosjekter og konserter.

  Trykk for st&oslsh;rre


   

  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER PÅ NEW YORK'S STØRSTE ATTRAKSJONER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Blant annet TV-showene Saturday Night Live, Late Night with Conan O'Brien og Late Night with Jimmy Fallon blir sendt fra NBCs studioer i GE-bygget. På den berømte, nedfelte plassen foran den slanke skyskraperen blir det om vinteren anlagt en skøytebane åpen for publikum. Her blir også USAs høyeste juletre tent under en høytidelig markering hvert år.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Rockefeller Center er også åpent for besøkende, med muligheten til å ta heisen til toppen av GE Building. Køene er som regel kortere her enn ved Empire State Building.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Rockefeller Center på Wikipedia

   

   
 
                       
 
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Grønne lunger

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer