22

Kjør Subway i New York

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  ”Alle” tar subwayen i New York. Det er en raskt og billig å komme seg rundt på Manhattan på. For turister er det lurt å kjøpe ukeskort eller klippe kort.  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Noen sier «Ja, men da ser jeg ikke noe av byen». For noe tull. Du har ikke sett byen før du har opplevd New York legendariske Subway. Og reiser du over til Queens og Brooklyn, kjører du for det meste over bakken. Andre argumenter i mot er at noen tror det er farlig. Jeg tar mye subway i New York, til alle døgnets tider, og har til nå ikke opplevd noe skummet.

  Jeg synes det av og til er spennende å ta undergrunnen. Det er en helt annen verden under der. Bare tenk på historien. Den åpnet i 1904 og er av verdens eldste offentlige transport systemer. Noen stasjoner er nyoppusset, andre er gamle og slitte. Subway stasjonene er også stedet for å se alle mulige mennesker. Noen bruker stedet for å uttrykke kunst eller meninger. Det er faktisk et sted å komme i kontakt med folk.
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Som nevnt, noen er av den oppfatning at det kun er fattige og hjemløse som befinner seg på Subuwaybanen under Manhattan. Der tar de skammelig feil. Daglig dukker det opp bilder på sosiale medier av mer eller mindre kjente personer på undergrunnsbanen. Med andre ord, du har store sjanser får å spotte en kjendis på Subwayen i New York.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Og tro det eller ei. En dag i året, det er alltid i januar, men datoen blir annonsert i desember. Da er det No Pants Day på Subwayen i New York. Jo, det er faktisk sant, den ene dagen i året reiser New Yorkere uten busker på Subwayen. Believe me, den dagen føler du deg faktisk teit hvis du sitter på Subwayen med buksene på. Dette har selvfølgelig spredd seg til andre storbyer i verden. Les mer om No Pants Day her.
   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STØRSTE ATTRAKSJONER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
   

   

 19

Fantastiske takterrasser i New York

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Du kan aldri forlate New York uten å ha tatt byen i øyesyn fra en av de fantastiske takterrassene som finnes i byen. Noen av de aller beste finners på toppen av hotellene.

  Trykk på bilde for flere bilder

  Men du behøver absolutt ikke å bo på hotellet for å kunne ta del i atmosfæren, utsikten, bassenget, baren og nattklubben som ofte er tilknyttet hotellets toppetasje.

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!


  The James

  27 Grand Street, hjørnet av 6th Avenue. SoHo. er en personlig favoritt. Bassenget er ikke det største. Men her på 18ende etasje. I hjerte av SoHo og kort vei til mine favoritt områder Tribeca og Lower East Side, er det ofte jeg stikker oppom på kveldstid og besøker nattklubben Jimmy.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg setter stor pris på den gjestfrie mottakelsen jeg alltid for på The Jimmy. Kombinasjonen av den litt mørke innredede nattklubb lokalet, kombinert med den flotte uteplassen, belysningen og den fantastiske 360 graders utsikten over New York kan virke rørende i mitt kjærlighetsforhold til New York.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Empire Hotel

  44 West 63rd Street. Upper West Side. Bor du lengre opp i byen er dette et fantastisk sted for å slappe av og nyte en New York-summer med cocktails og Manhattan skyline. Level R, som det heter på toppen er tilbyr en Empire-state-of-mind opplevelse nærmest hele døgnet. Her kan du faktisk drikke og spise utendørs hele året. Det er også ofte arrangementer på stedet, som oftes live jazz. I Love It!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STØRSTE ATTRAKSJONER!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Pod 39

  145 East 39th Street. Midtown Murray Hill. På toppen av dette hotellet, som er et fantastisk bra og rimelig hotell finnes en takterrasse som en one-of-a-kind in New York. Takterrassen er av rød murstein og gir en litt ruin følelse. Iblandet terracotta og mexicansk preg og kjøkken er dette et high-end sted på et budget hotell.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Liker du å bo sentralt Midtown og jakter en et rimelig hotell som leverer mye for pengene er Pod 39 stedet for deg!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   

   
 
14

Statue of Liberty

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Frihetsgudinnen eller Statue of Liberty, står på Liberty Island i munningen av Hudson River i New Yorks havn. Den ble avduket 28. oktober 1886 og var en gave til det amerikanske folket fra det franske folket som et symbol på landenes gjensidige vennskap. Etter hvert har statuen også blitt et symbol for frihet og demokrati.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SÅ ENKELT SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Trykk for st&oslsh;rre


  På bronseplate som Frihetsgudinnen holder i sin venstre hånd er det inngravert: Give me your tired, your poor Your huddled masses yearning to breathe free. Diktet handler om om de millioner av innvandrere som strømmet til USA og om landets identitet.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Statuen ble tegnet av billedhoggeren Frédéric Bartholdi og er fremstilt i kobber over et stålskjelett konstruert av den franske ingeniøren Gustave Eiffel. Og det var den emigrerte norske sivilingeniøren Joachim Gotsche Giæver som stod for konstruksjonen av rammeverket til statuen der den er satt opp.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Frihetsgudinnen symboliserer at USA som det første land i verden hadde en moderne demokratisk forfatning, der alle var like for loven og ikke underlagt kongers og adelens tyranni. I høyre hånd holder hun en fakkel hevet mot himmelen, og i venstre hånd en tavle med innskriften "July IV MDCCLXXVI" (1776), datoen da den amerikanske uavhengighetserklæringen ble signert. De syv piggene på kronen symboliserer de syv hav eller de syv kontinter. Fakkelen lyser vei for andre land i en mørk og uopplyst verden. Statuen måler 46 meter, og er plassert på en 47 meter høy steinsokkel laget i USA. Nesen er hele 1,2 m lang.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
  SLIK SPARER DU UTROLIG MYE PENGER På NEW YORK'S STøRSTE ATTRAKSJONER!  Statuen er en populær turistattraksjon og normalt åpen for turister. Attraksjonen byr blant annet på et museum i selve statuesokkelen. Man kan ta trappene eller heis helt opp til statuens krone, der man har et godt overblikk over New Yorks havneområde.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Når du skal besøke Frihetsgudinnen finner du alt du trenger å vite her: Statue of Liberty & Ellis Island Tour.  Les mer om Statue of Liberty på Wikipedia. Statue of Liberty dukker ofte opp i filmer og er nr. 12 over lisen over de mest brukte Film Locations in New York. Sjekk liten her på On The Set Of New York.   

   
 
                                       
 
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer