16

Theodore Roosevelt’s hjem 28 E. 20th St. like ved Gramercy Park

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Teddy er omtalt som den coolest dude from New York, Nær han beskrives som eventyrer, oppdager, historiker, jurist, krigshelt, ornitolog, forfatter og politiker, er jeg ikke i tvil om at ordet cool er riktig brukt.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   

  Jeg elsker å finne slike steder. Hvis du finner dette stedet ved en tilfeldighet har du spesielle evner.
   

  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Hvis jeg noen gang skulle kunne møte en historisk person, er Teddy Roosevelt meget høyt på den listen. Er du nyskjerrig på hvorfor? Forsette å les dette:

  Trykk for st&oslsh;rre


  Den unge republikanske politikeren Theodore Roosevelt ble uventet den 26. presidenten i USA i september 1901, etter mordet på William McKinley. han brakte han en ny energi til Det hvite hus, og vant en ny periode i 1904. Roosevelt var en eksepsjonell diplomat og forhandler, og gjorde en enestående jobb i striden mellom arbeidsgivere og arbeidstagere i den amerikanske industrien. Han var også en stor naturverner og satte av rundt 200 millioner dekar som nasjonalparker i løpet av sin presidentperiode.

  Utenriks vant Roosevelt Nobels fredspris for sine forhandlinger for å få slutt på den russisk-japanske krigen og han ledet i begynnelsen av bygging på Panamakanalen.

   
   
  Theodore Roosevelt ble født 27. oktober 1858, og inn i en velstående familie i New York City. Teddy var skrøpelig og sykelig som en gutt, og som tenåring fulgt han et program for gymnastikk og vektløfting for å bygge opp sin styrke. Etter eksamen fra Harvard College i 1880, giftet Roosevelt seg med Alice Hathaway Lee. Han ble valgt inn i New York State Assembly i en alder av 23, og tjente to perioder (1882-84). Både hans kone og mor døde på samme dag i 1884, og den sørgende Roosevelt brukte de neste to årene på en ranch han eide i Badlands i North Dakota hvor han jaktet storvilt, holdt storfe og jobbet som en grense sheriff. Ved retur til New York, giftet han seg med sin barndomskjæreste, Edith Kermit Carow. Paret fostret opp seks barn, inkludert Roosevelts datter fra hans første ekteskap, Alice.

  I 1886 stilte Roosevelt til valg som ordfører i New York City uten hell. To år senere fikk Roosevelt en sentral rolle i det republikanske partiet under president Benjamin Harrison. I 1895 ble Roosevelt president i New York City Board of Police Commissioners, og i 1897 utnevnte William McKinley ham til statssekretær i den amerikanske marinen. Ved utbruddet av den spansk-amerikanske krigen i 1898, forlot Roosevelt sin stilling i marinen for å bli oberst i den første amerikanske Volunteer Cavalry, kjent som Rough Riders.

  14. Oktober 1912 ble Teddy skutt i brystet i det han skulle holde tale i Milwaukee. Han åpnet talen med:
  Friends, I shall ask you to be as quiet as possible. I don’t know whether you fully understand that I have just been shot.
  Da den tidligere presidenten kneppet opp vesten for å avsløre sin blodige skjorte, sa han: It takes more than that to kill a bull moose
  På innerlommen hadde han nemlig et brilleetui og sitt 50-sider manuskript til talen han skulle holde. Dette hindret kulen å gå helt inn til hjerte. Theodore Roosevelt gjennomførte talen på 1,5 time med kulen i brystet. Legene fant i ettertid ut at kulen hadde stoppet ved et ribbein og ikke hadde gjort noe skade på viktige organer. Datidens leger bestemte at det var tryggest å forankre kulen der den var i stedet for å operere. Theodor Roosevelt levde resten av sitt liv med kulen i brystet.
  Det er også en Theodor Roosevelt utstilling på American Museum of Natural History i New York.

  Les mer om en av historiens aller cooleste typer HER og HER

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   

   

 

     
 
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Grønne lunger

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer