15

Mmuseumm I & II

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  4 cortlandts Alley mellom Franklin Street og White Street, Tribeca.

   


  Trykk på bilde for flere bilder
   

  Jeg elsker å finne slike steder. Hvis du finner dette stedet ved en tilfeldighet har du spesielle evner.

   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  I denne bakgaten i Tribeca finner du ikke bare ett, men to museer som byr på en kul opplevelse med gjenstander fra hele verden.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Tilsynelatende er gjenstandene hverdags ting, men det kan være noe spesielt med de, så studer de nøye. Særlig disse ansiktene, det sies at de er skapt kun ut av DNA til døde mennesker…

  Trykk for st&oslsh;rre


   
   
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Utstillingene endrer seg, så sjekk ut hjemmesiden om hva som skjer og for åpningstider. Jeg skal love deg at du ikke finner Mmuseumm I og II hvis de ikke er åpnet, du bør i hvert fall stuere smuget nøye.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  De beste hotell prisene akuratt NÅ! Følg den forløpende oppdateringen pÅ de aller beste dealene i New York akuratt NÅ!   

   
 5

Intrepid Museum

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Pier 86, West 46th Street and 12th Ave ved Hudson river i Clinton Område, Manhattan. Ombord på det enorme hangar skipet USS Intrepid fra 2. verdenskrig finnes museet som feirer 30 år i 2012.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   


  Her kan du bl.a. gå om bord i u-båten USS Growler, se Concorde og Lockheed A-12. Dette er en enorm samling med amerikanske krigsmaskiner, samt en reise i historien både for store og små. Det finnes også mye spennende fra NASA, og til sommeren 2012 kommer romfergen Enterprise til museet, det blir en enorm begivenhet. Har du sett filmen "I am Legend" husker du kanskje at Will Smith slo golf fra det enorme dekket på The Intrepid.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!   

   
 
11

Children´s Museum of Manhattan

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   212 W 83rd Street, Upper West Side.
  Åpningstider: Tirsdag - Søndag 10 - 17. Mandag stengt.
  Her er noe for de minste. Fire etasjer med spennende, utfordrende og lærerike aktiviteter for barn i alle aldre. Det passer vel aller best for de minste barna, men de skal og også ha et minneverdig opphold i New York.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   


  CMoM tilbyr opplevelser de i familien om ikke får fult utbytte av shopping, turistattraksjoner og kafebesøk. Stimulering av barna er også viktig, og lydnivået på stedet bekrefter at de lykkes med nettopp det. Et tips er å velge CMoM når det ikke regner, da "alle" andre har en tendens til å velge slike gjøremål nettopp slike dager.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!   

   
 10

Madame Tussaud´s Wax Museum

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   234 West 42nd Street, Theater District. Madame Tussauds gir deg den ultimate, interaktiv opplevelsen i møte med over 225 sjokkerende livaktige voksfigurer, av de største stjernene og ikoner i underholdning, sport og historie.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   


  Fra Marilyn, til Madonna og Lady Gaga. Det er en stjerne for hver generasjon midt i hjertet av Times Square.

  Men det er mer, opplev Cinema 4D, teater utrolige 3D-teknologi med det siste innen 4D spesielle effekter, inkludert vind, snø, tåke og tonnevis av spennende overraskelser som gjør at du føler at du er faktisk i selve filmen!

  Du kan også få testet dine nerver i skrekk senteret, SCREAM, en live action opplevelse fylt med gyselige overraskelser rundt hvert hjørne.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  I Sports Zone, kan du møte noen av verdens største idretthelter gjennom tidene, og kanskje du får deg en runde mot Evander Holyfield?

  Madame Tussauds er så mye mer enn bare en voks museum! Det er den ultimate kjendis opplevelsen i New York City.

   

   
 9

New York City Police Museum

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    NYCPM på Wikipedia 100 Old Slip, Financial District. I 2001 flyttet politi museet i New York til denne fantastisk vakre bygningen på Lower Manhattan. Museet er ikke veldig stort, men har en spennende samling av uniformer og effekter brukt av de berømte NYPD opp gjennom tiden.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   


  Det er nesten som å tråkke rett inn i scenen til en gammel film. Her er gamle biler og motorsykler. Diverse politiutstyr som køller, håndjern og våpen brukt av både politiet og the bad guys, t.o.m. noen som er brukt av selveste Al Capone.

  Til og med en identisk fengsels celle, så du selv kan se hvordan det er å sitte behind bars.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Museets 3. etasje er dedikert 11. september, og her finnes en omfattende utstilling om politiets innsats den 11/9 og dagene etter.

  Museet er også tilrettelagt for barn, du kan til og med arrangere bursdagsfest for barn i museet.

   

   
 8

New Museum

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    New på Wikipedia 235 Bowery i Lower East Side. New Museum of Contemporary art, et flott museum for samtidskunst. Mange spennende kunstnere presenterer her sin bilder og skulpturer. New Museum har stadig nye utstillinger, og opptil flere gående samtidig.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   


  I dette merkelige designede huset, som ser ut som klosser tilfeldig stablet oppå hverandre, i Lower East Side er det alltid noe spennende som skjer. Ofte er det kunst som krever aktivitet fra besøkende, og du blir en del av kunstveket. Mye spennende for de som søker moderne kunst, og noen fysiske utfordringer, du kan f. eks. skli gjennom etasjen på en rutsjebane.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Utstilling av Chris Burden (f.11/4-46), en amerikansk 'performance'-kunstner som også utformer skulpturer og innstallasjoner.

   

   
 
7

Museum of the City of New York

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    Historiske bilder fra NYC Museum of the City of New York. På adressen 1220 Fifth Avenue, at 103rd Street i East Harlem. Museet ble etablert i 1923, og samler og bevarer materiale knyttet til historien om New York City.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   


  Museet byr på svært interessant informasjon i form av bilder, kart, gjenstander og diverse utstillinger som forteller New Yorks historie. I tillegg er det mulig å se film som forteller New Yorks historiske hendelser og utvikling, inndelt i tidsepoker, helt siden Giovanni da Verrazano seilte opp til Manhattan og kjøpte øya av indianere, og de første bosettningenen i 1614. Men også de siste 100- 150 år er beskrevet godt, helt opp til vår tid.
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Dette museet er et "must" for oss som elsker New York, og hele dens historie. Her fortelles historier om mennesker med visjoner og drømmer til å skape noe unikt, om pionerer som har utviklet og kjempet for byen og skapt verdens mest pulserende, innovative og viktigste metropol.

   

   
 6

The Frick Collection

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    The Frick på Wikipedia 1 East 70th Street. Henry Clay Fricks herskapshus på Upper East Side er i dag museum. Huset ble bygget i 1913-14, og inneholder en imponerende samling europeisk kunst, skulpturer og møbler fra mange hundrede år tilbake.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Henry Clay Frick ble rik på stålindustri, og huset hans var et av de absolutt mest luksuriøse i New York på den tiden. Hans samling av kunst ble åpnet for publikum i 1935, og hans samling ble utvidet etter hans død av hans datter, Helen Clay Frick. Dette gir et imponerende inntrykk av hvordan det var å være meget rik i New York for 100 år siden.

   

   
 
4

Whitney Museum of Amercian Art

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    Whitney Museum på Wikipedia Whitney Museum of American Art, 945 Madison Ave, at 75th Street, ble grunnlagt i 1931 av Gertrude Vanderbilt Whitney, og museet har en av de viktigste samlingene av amerikansk kunst fra 1900-tallet.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  I samlingen finnes kjente verk av blant andre Alexander Calder, Andy Warhol, Jasper Johns, Keith Haring, Jackson Pollock, Willem de Kooning og Edward Hopper. Museet arrangerer annethvert år den innflytelsesrike Whitneybiennalen, en av verdens viktigste utstillinger for yngre og mindre kjente samtidskunstnere. I tillegg huser institusjonen Whitney Independent Study Program, et høyt ansett studium for kunst og teori.

   

   
 


2

Museum of Modern Art

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    The Guggenheim på Wikipedia MoMA er kanskje New York mest spennende museum med stadig nye utstillinger og aktiviteter. Her kan du møte verdens største nå levende kunstnere ansikt til ansikt. Adressen er: 11 West 53 Street.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Trykk på bilde over så få du se noen snik-bilder jeg tok av Tim Burton utstillingen. Burton er kanskje mest kjent som film skaper, mannen bak bl.a. Charlie og sjokoladefabrikken og Edward Sissorhand, begge filmene med Johnny Depp i hovedrollen. Det er også et bilde av Marina Abramovic, (dama til venste ved bordet) dette var en del av utstillingen hvor besøkende kunne sitte stille ved samme bord som henne, og kun stirre henne i øynene.

  For de som kjenner Sex and the City serien, husker sikkert siste sesong da Carrie ble sammen med den russiske kunstneren Alexandr Petrovsky som tok henne til Paris. Han var ingen ekte kunstner, men de traff hverandre på en Marina Abramovic utstilling.

   

   
 

1

American Museum of Natural History

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside    The Guggenheim på Wikipedia New York´s største museum, med over 32 millioner dyr, planter og gjenstander fra hele verden. Fra de kjente dinosaur skjelettene, til romforskning. Her bør du ha god tid, eller i hvert fall starte tidlig på morgenen.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SLIK BOR DU SOM EN KONGE OG DRONNING I NEW YORK!  Museet er brukt i mange filmer, men er mest kjent for de store skjelettene av dinosaurene. Her kan du fordype deg i fantastiske utstillinger fra menneskets opprinnelse, til universets solsystemer.
   
  De som har sett den amerikansek filmkomedien "Night at the Museum" fra 2006 kjenner seg fort igjen. Bygningen som vises i filmen er et sett som ble bygget i Vancouver i Canada og forestiller altså American Museum of Natural History.
   
  2011 er det 100 år siden Roald Amundsen og Robert Falcon Scott konkurrerte om å komme først til sydpolen. Museet har en fantastisk utstilling som heter "Race to the End of the Earth" som virkelig setter nasjonalfølelsen i sving hos oss nordmenn. BØR SEES!

   

   
 

                       
 
  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Grønne lunger

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer