7

Washington Square Park

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Washington Square Park er en av de mest kjente offentlige parker i New York City. Størrelsen er på 39500 m2, er et landemerke i nabolaget Greenwich Village.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DET ER ENORMT MYE PENGER Å SPARE VED ETT ENKELT KLIKK!  Trykk for st&oslsh;rre


  Parken er møteplass og sentrum for kulturell aktivitet i området. Det drives av New York City Department of Parks and Recreation.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Parken er en åpen plass, dominert av Washington Arch -triumfbuen fra 1892, samt et gedigent fontene område. I tillegg finnes store grønt arealer for soling og picnic, samt områder for fysisk aktivitet. Les mer om triumfbuen på Wikipedia .  Trykk for st&oslsh;rre
  Colin Huggins spiller ofte piano i Washington Sq. Park.


  Parken er et populært stedene for både fastboende og turister, og har blitt brukt som scene i flere titalls filmer, som When Harry met Sally, I am Legend og Sweet Home Alabama.

  Les mer om Washington Square Park på Wikipedia .  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

   


   
 
 


11

Jackson Square Park

 •  
  til nettside   Finner du syd for W14th Street, i nordenden på West Village. En av New Yorks eldste parker. Når og hvorfor området kom til å bli kalt Jackson Square er uklart. Mest sannsynlig ble det oppkalt etter Andrew Jackson (1767-1845), den syvende president i USA.
  Trykk på bilde for flere bilder


  Den trekantede formen er et resultat av den diagonale gaten Greenwich Avenue, som er den eldste kjente veien i Greenwich Village. Greenwich Avenue oppsto som en indianer sti og ble kalt Strand Road av nederlandske kolonister. De to andre sidene i trekanten er Eighth Avenue, og Horatio Gate dateres til 1811, da New York lovgivere godkjente Manhattan streets rutenettet.
   
  DET ER ENORMT MYE PENGER Å SPARE VED ETT ENKELT KLIKK!  Parken gjennomgikk renoveringer i 1930, da sytten eiketrær ble plantet, ny fontene, og nye benker ble installert. Parken var stort sett uendret i over femti år, inntil prosjektet som ble avsluttet i 1990. Det inkluderte å plante nye grøntområder og gjenopprette det historiske jerngjerdet og benkene. Midtpunktet, en ny støpejernsfontene med sokkel av granitt, for å fremkaller det 19. århundre opprinnelige Jackson Square Park.

  Les mer om Jackson Square Park på Wikipedia.