1

Central Park

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Parken ble opprinnelig åpnet i 1857, og er på 3,4 km2. Verden mest kjente park, uten tvil.


  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER ER PRISSJEKKEN DU IKKE KAN Gå GLIPP AV!  Trykk for st&oslsh;rre


  I 1858 vant Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux en design konkurranse for å forbedre og utvide parken med en plan de kalte Greensward Plan. Utbyggingen begynte i samme år og ble avsluttet i 1873.

  Parken er 4 km og strekker seg fra 59th Street, Central Park South, til 110th Street, Central Park North, og er 0,8 km bred mellom Fifth Avenue og Central Park West. New York hadde ikke vært det samme uten Central Park.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Det geniale er den enorme parken i kontrast til den massive storbyen. En tur i Central Park er en opplevelse i seg selv. Store grønne sletter gir luft og rekreasjon for lokalbefolkningen. Kronglete stier i uoversiktlige vegetasjon gir deg faktisk følelsen av å kunne gå seg vil i parken.

  Trykk for st&oslsh;rre


   
   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Bademuligheter, en tur i robåt eller rett og slett bare en lunch i det fri - Central Park har alt en park bør ha, og mer til. Dyrepark, konsertscene og skøytebane om vinteren. New yorkere elsker parken sin.

  Her er linker til noen steder du bør besøke i Central Park:
  Belvedere Castle    
  Conservatory Water    
  Bethesdsa Fountain    
  Hunden Balto

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Noen sider som gir deg litt info om parken og hva som skjer der:

  CentralParkNYC.org    
  CentralPark.com    
  CentralPark.org  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Midtown sett fra Central Park


   

   

 

                             
 
  •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer