5

The McKittrick Hotel

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  542 W 27th St.
  DETTE stedet må du besøke! Jeg elsker steder som tar meg tilbake i tid. Dette stedet gjør ikke bare det. Oppholdet på The McKittrick Hotel er en opplevelse for livet, og jeg skal tilbake!


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Kan du se for deg å være innestengt i en gedigen forlatt bygning? Du er helt alene, stedet er mørt og fortoner seg som en labyrint? Bare på film sier du? Denne gangen har jeg tatt steget igjenom lerretet og inn i selve filmen.

  Etterhvert som øynene vender seg til mørket kan jeg skimte interiør fra tiden fra 1890 til 1930 tallet. Jeg befinner meg i et rom som ser ut som et gammelt hotellrom. Dynen er skjøvet til side, og noen har nettopp sto opp. På kommoden ligger en gammel hårbørste med hår i. Ved siden av henger et håndkle med blod…

   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg beveger meg videre. Her er soverom fra et gammelt sinnsykehus. Andre rom ser ut som laboratorium. Med ett befinner jeg meg ute på noe som se ut som en gammel kirkegård. Det er mørt, å vanskelig å se, men jeg kan skimte noen kors, og statuer. Grunnen er myk, og ekkel å tråkke på. Jeg er redd for å falle, jeg ser bak meg. Musikken øker i intensitet, slik musikk du forvente av en skrekk film. Jeg ser meg om igjen, forsikrer meg om at det ikke er noen bak meg, og innser at jeg ikke kommer utenom å krysse dette området. Jeg beveger meg mellom de falleferdige stein gjerdene, jeg kan skimte noen statuer, de ser ut som kvinner, men er de levende? Jeg snur meg igjen og kan ikke se noen andre mennesker. Statuen peker i en retning, hun har et klede over hode. Jeg må forsikre meg om at hun ikke er levende, må ta på henne….

   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Jeg beveger meg forsiktig i retningen hun peker. Det er mørk gjør det vanskelig å se hvor jeg trår. Grunnen er forsatt ubehagelig myk og ugjevn. Det ser ut som hun peker på et området som er svakt opplyst, er det knokler og hodeskaller som ligger på bakken?

   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Med ett dukker et menneske opp fra ingen steder. Dette er en ung dame, ikke veldig høy. Hun er kledd i sykepleieruniform, jeg oppfatter at hun ser ut som en sykepleier fra 1. verdenskrig. Hun her helt hvit i ansiktet. Hun enser meg ikke og passerer rett foran meg. Hun bærer noe foran seg med begge hender jeg ikke oppfatter hva er. Jeg bestemmer for å følge etter henne.

   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Hun tar med med inn i en tett skog. Her er like mørkt, samtidig så siver tett tåke/røyk over bakken. Jeg har nesten problemer med å henge med mellom trærne, men plutselig kommer vi frem til en hytte i skogen. Hytten er svakt opplyst, og hun går inn. Jeg blir stående nølende ved døren. Hun snur seg mot meg i døråpningen og rekker ut en hånd. Jeg har nølende hånden hennes og følger henne inn. Hun lukker døren bak meg….

   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Alle gjester befinner seg inne i dette skuespillet, som heter "Sleep No More", bærer hvite masker. Det er ikke lov å snakke. Skuespillerne bærer ikke masker, men de snakker heller ikke. Alt foregår med kroppsspråk. Hele dette lokalet er over 7 etasjer, og nesten 1500 m2. Det foregår handlinger i forskjellige etasjer. Etterhvert begynner gjestene å følge etter skuespillerne rundt i lokalet, opp og ned etasjer. Dette er en helt fantastisk opplevelse. Jeg kan skrive en bok om dette 3 timer lange øyeblikk, hvor tiden sto stille. Men jeg må stoppe her. DETTE Må DU OPPLEVE! Og trenger du en pause, kan du når som helst gå til baren og sette deg ved et rundt bord med rød duk i dunkle omgivelser og høre på musikk fra scenen som matcher tidsepoken. Hvis du finner veien ut da…

   
  ETT ENKELT SØK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Selve stedet var en gang et virkelig hotell som åpnet i 1939, og var meget populært og eksklusivt i en kort periode. Alfred Hitchcock bodde her og ble så betatt at han kalte opp hotellet i filmen Vertigo for The McKittrick Hotel. Her var det lange ventelister, men så kom 2. verdenskrig og krise og bestillinger ble kansellert. Hotellet gikk konkurs og har faktisk stått forlatt siden 40 tallet. Er det noe rart om det er skummelt å vandre rund i disse lokalene? Stedet har også en restaurant du kan spise etter opplevelsen.

   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no   
   
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer