3

Radio City Music Hall

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Radio City Music Hall er en underholdning scene i Rockefeller Center. Adresse: 1260 Avenue of the Americas, som er 6th AVE. Mellom W 50th Street og W 51st Street.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Området kjent som Rockefeller Center ble utviklet mellom 1929 og 1940 av John D. Rockefeller Jr.

  The Radio City Music Hall ble designet av arkitekten Edward Durell Stone og interiørarkitekt Donald Deskey i Art Deco-stil. Interiøret ble erklært et verneverdig i 1978.

  Dens opprinnelig navn var International Music Hall. Radio City og Radio City Music Hall komme fra en av første leietakerne i lokalet, Radio Corporation of America. Stedet fikk kallenavnet Showplace of the Nation, og er et ledende turistmål i byen.

   
  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Radio City Music Hall på Wikipedia.org .

  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no   
   
 2

The Metropolitan Opera House

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  På adressen 65 West Lincoln Center Plaza, Upper West Side ligger et av verdens fremste operahus - The Met, eller The Metropolitan Opera House som er husets fulle navn.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Huset ble grunnlagt i april 1880 og teateret Old Met ble åpnet 22. oktober 1883 med framføringen av Charles Goundos opera "Faust" med svenske Christina Nilsson i en av hovedrollene. Dagens hus ved Lincoln Center, med utsmykninger av Marc Chagall har vært i bruk siden 1966 og tar 3.765 tilskuere.

  The Met har i dag et bredt repertoar med rundt 27 operaer årlig, i en sesong som varer fra midten av september og ut mai. Live-overføringer fra The Met har blitt en stor suksess. I Norge overføres operaforestillingene til Gimle og Ringen kino i Oslo, Asker kino, Bergen kino, Kilden kino i Tønsberg, Tromsø kino og Trondheim kino. Operaen er også hjemmescenen for American Ballet Theatre.

  Den første norske som opptrådte på Metropolitan var Ivar F. Andresen i rollen som Daland i Wagners opera "Den Flygende Hollender" den 11. januar 1930. I februar 1935 gjorde den i verdenssammenheng ennå ukjente dramatiske sopranen Kirsten Flagstad sin sensasjonelle debut på Metropolitan som Sieglinde i Richard Wagners "Valkyrien". Kirsten Flagstad var i løpet av en lørdag formiddag blitt verdens største stjerne og hadde reddet The Met fra å gå konkurs. Andre norske sangere som har opptrådt ved The Met er Ingrid Bjoner, Ragnar Ulfung, Aase Nordmo Løvberg, Anne Gjestvang, Solveig Kringlebotn, Randi Stene og Elizabeth Norberg-Schultz. Kolbjørn Høiseth gjestet Metropolitan med Stockholmsoperaen.
  Les mer om The Met på Wikipedia.org.

  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no      
 1

Broadway

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Å oppleve et show eller teater på selveste Broadway, er selve drømmen for mange kultur interesserte. Og for de som jobber i bransjen, er det selve himmelen og klare kunststykket og få en rolle i noe som settes opp på et av Broadway´s mange teatere.  Trykk på bilde for flere bilder

   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  "Broadway theatre" mer kjent som bare "Broadway" refererer til teaterstykker på et av de 40 store profesjonelle teatere med 500 seter eller fler plassert i New Yorks teaterdistrikt. Sjekk her:

  for mer informasjon om et av verdens mest kjente teaterområder. Er du i byen, kan du få billetter til halv pris, klikk her:


  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no      
 
 •  

  Muséer

  New yorkere er stolte av sine museer, og det er mange av dem, nærmere hundre i tallet. Å dykke ned i mangfoldet av samlinger er en evig reise i Amerikas og verdens historie, her er noe for enhver interesse.

  Les mer

   
 •  

  Cruise/Tours

  I New York finnes det et antall Tours som overgår all fantasi. Mitt New York vil presentere et variert utvalg. Linkene over tar deg til våre bilder og refleksjoner. Her er noe for enhver interesse. God Tours!

  Les mer

   
 •  

  Shopping

  Shopping i New York er selve himmelen for mange. Og av det New York kan tilby av shopping finnes noe for alle, og da mener jeg ALLE. Det du ikke kan få tak i på Manhattan, er ikke verdt å eie.

  Les mer

   
 •  

  Underholdning

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Parker

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer